четвер, 27 червня 2013 12:07

У справах Тимошенко і Луценка порушено принципи поділу політичної та кримінальної відповідальності - ПАРЄ

У справах Тимошенко і Луценка порушено принципи поділу політичної та кримінальної відповідальності - ПАРЄ
Фото: glavcom.ua

У доповіді Комітету з юридичних питань та прав людини авторства відзначається, що в справах екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка порушено принципи поділу політичної та кримінальної відповідальності.

"Що стосується України, кримінальні справи, порушені проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка привели до різкої критики з боку міжнародного співтовариства. Асамблея глибоко стурбована тим, яким чином система кримінального правосуддя країни зловживає переслідуванням політичних опонентів. Вона вважає, що в обох цих випадках принципи розділення політичної та кримінальної відповідальності були порушені ", - йдеться в тексті документа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президенти Німеччини і Чехії розкритикували Україну через екс-прем'єра

У цьому зв'язку Асамблея запрошує "законодавчі органи держав-членів, чий кримінальний закон як і раніше включає в себе широку сферу для зловживань положеннями, розглянути питання про скасування або зміну таких положень з метою обмеження їх сфери відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії".

Також ПАРЄ пропонує компетентним властям тих держав-членів, статути яких передбачають спеціальні процедури імпічменту для міністерської кримінальної відповідальності інтерпретувати і застосовувати їх з усією ступенем обережності і стриманості, рекомендованої Венеціанською комісією.

Крім того Асамблея настійно закликає українську владу вжити конкретні заходи для забезпечення ефективної незалежності судової системи, зокрема, шляхом реалізації рекомендацій Венеціанської комісії з поважних, поспішним і повним виконанням відповідних рішень Європейського суду з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «У справах Тимошенко і Луценка порушено принципи поділу політичної та кримінальної відповідальності - ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути