четвер, 27 червня 2013 11:20

Експерт не вірить, що Янукович підтримає пропозицію Тимошенко

Експерт не вірить, що Янукович підтримає пропозицію Тимошенко
Фото: lenta-ua.net

Політолог Сергій Таран вважає непоганою ідею Юлії Тимошенко про створення круглого столу заради "європейського майбутнього". Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ця пропозиція на часі. Зараз будь-які публічні обговорення, зустрічі, круглі столи за участі влади та опозиції були б позитивними. Бо в українській політиці дуже мало було такого публічного діалогу. Теоретично такий круглий стіл потрібен. Було б правильно, якби до нього долучилися не тільки політики, але й громадські діячі, ті, хто є авторитетами. Це потрібно, аби стало зрозуміло та очевидно: ті вимоги, які ставлять до української влади, базуються на консенсусі, аби відбулася європейська інтеграція", - пояснив експерт.

"Новиною в цій пропозиції Тимошенко є те, що вона загалом підтримує підписання Угоди про асоціацію із Євросоюзом. Це надзвичайно важливо. Бо навколо цього питання почалося багато розмов. Мовляв, Угоду не можливо підписати, доки Тимошенко у в'язниці. Зараз ми бачимо, що вона насправді не ставить умов про своє звільнення. З листа чітко видно: вона розуміє, що у будь-якому разі таку Угоду треба підписувати", - наголосив Таран.

Він не знає, чи погодиться президент на створення та проведення такого круглого столу. "Хоча б тому, що цю ідею запропонувала Тимошенко. Для Януковича було великою проблемою зустрітися із опозицією один раз просто так — не тричі чи двічі на тиждень, у присутності журналістів. Більше того, і з пресою він теж не може зустрічатися раз на рік. Такі зустрічі у нього відбуваються дуже не часто. Він має певну фобію до цієї публічності. Тому я не думаю, що така пропозиція буде втілена. Такий формат, як пропонує Тимошенко, для української влади дуже важкий. Тому до "каменя спотикання" під час обговорень на круглому столі, на жаль, просто не дійдуть", - зауважив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Експерт не вірить, що Янукович підтримає пропозицію Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути