Ексклюзиви
понеділок, 13 грудня 2010 19:45

У Севастополі витратять на колектор виділені на українську школу гроші

У Севастополі витратять на колектор виділені на українську школу гроші

У Севастополі затягують будівництво єдиної у місті української школи-колегіуму. Цього року кошти надійшли з Держбюджету, але місцева влада вирішила витратити їх на спорудження каналізаційного колектора.

Громадський комітет "Український Севастополь" у своїй заяві назвав такі дії "антиукраїнськими". За словами координатора комітету Миколи Владзимірського, будівництво української школи навмисне гальмують на різних рівнях.

"Ці дії чи заяви ми вважаємо антиукраїнськими і визначаємо їх як незаконне обмеження конституційних прав молодих севастопольців всіх національностей на отримання освіти державною мовою", - заявив він.

За повідомленнями місцевої преси, начальник Управління капітального будівництва Севастопольської міськдержадміністрації Олександр Ліфшиць на засіданні постійної комісії міськради з питань бюджету і фінансів анонсував можливе використання майже 5 мільйонів гривень, виділених Кабміном на продовження будівництва української школи-колегіуму у 2010 році, на завершення спорудження міського каналізаційного колектора.

Українську школу-гімназію заклали кілька років тому, але торік місцева влада заблокувала фінансування будівництва з міського бюджету Севастополя.

За словами Олександра Лівшиця, зараз прокуратура Севастополя проводить розслідування за фактом розкрадання колишніми чиновниками Севастопольської міськадміністрації державних коштів, виділених у минулі роки на спорудження української школи.

І тепер недобудоване приміщення школи-колегіуму є "речовим доказом", а будь-які будівельні роботи на ній поки припинені. Тож, щоб не повертати кошти до Держбюджету, їх слід використати на інші нагальні потреби міста, - вважає чиновник.

Тим часом у Громадському комітеті "Український Севастополь" переконані, що слідчі дії є лише приводом для того, щоб зірвати створення у Севастополі сучасного україномовного навчального закладу.

Закиди представників громадськості чиновники поки не коментують, але Олександр Лівшиць пообіцяв, що наступного року буде проведено новий тендер і будівництво української школи-колегіуму продовжиться.

Зараз у Севастополі є лише одна школа з українською і російською мовами навчання, всі інші – російськомовні.

Радіо "Свобода"

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі витратять на колектор виділені на українську школу гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути