пʼятниця, 02 квітня 2010 14:59

Українську школу у Севастополі цього року не добудують

Українську школу у Севастополі цього року не добудують

У Севастополі школу-колегіум на 730 місць з українською мовою навчання побудують, ймовірно, в 2011 році, а не до 1 вересня 2010, як планувалося раніше.

Таке припущення висловив начальник управління освіти і науки Севастопольської міськдержадміністрації Микола Чербаджі.

За словами чиновника, "кошторисна вартість уже досягла 98 млн. грн. Ми не встигнемо освоїти до 1 вересня решту коштів, а на сьогоднішній день це 78 млн. грн. Максимум, що може освоїти підрядник, це в межах 25-30 млн. грн.". Тому, сказав Чербаджі, "наше завдання зараз -"вибити" ці гроші, щоб виконати в поточному році певний обсяг роботи".

Чербаджі повідомив, що щойно повернувся з відрядження до Києва, де в Міністерстві освіти і науки просив клопотати перед Міністерством регіональної політики і будівництва про виділення в поточному році на будівництво школи-колегіуму "хоча б 25 млн. грн.". Як сказав Чербаджі, у МОН пообіцяли підтримку.

За інформацією представника міськдержадміністрації, залізобетонний каркас одного крила школи - всі поверхи - вже зроблено. "Але завершити будівництво вдасться не раніше, ніж через рік. Так кажуть фахівці. Реально - з урахуванням складного фінансового становища в країні - вересень 2011 року", - додав він.

При цьому Чербаджі висловив упевненість в тому, що будівництво навчального закладу "буде продовжено, все буде нормально". "Єдине, що затягнеться", - зазначив він.

Він також висловив упевненість в тому, що в нову школу "будуть черги, ось побачите. Як у Сімферополі". Він додав: "Там буде дуже гарна навчально-матеріальна база, добре підготовлені вчителі, там конкурс буде серйозний". Як вважає Чербаджі, "це буде один з " просунутих" навчальних закладів Криму. У всякому разі, проекту такого ніде немає".

Як повідомлялося, раніше голова Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Куніцин заявив, що до 1 вересня 2010 року в Севастополі буде побудована українська школа-колегіум - "перша севастопольська школа, збудована після розпаду Радянського Союзу".

У середині грудня минулого року голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин назвав політичним цинізмом чергову відмову міськради Севастополя співфінансувати будівництво української школи-колегіуму (міський бюджет мав би фінансувати цей об"єкт на рівні 20% від усієї кошторисної вартості).

У Севастополі функціонують 69 загальноосвітніх навчальних закладів, водночас практично тільки один - школа-інтернат N 7 - здійснює навчання повністю українською мовою, з 1-го по 11-й класи, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українську школу у Севастополі цього року не добудують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути