середа, 23 червня 2010 09:36

У Севастополі відклали відкриття української школи

У Севастополі відклали відкриття української школи

Фінансування будівництва української школи-колегіуму в Севастополі в поточному році недостатнє для відкриття її в наступному.

Про це заявив голова Севастопольської міськдержадміністрації Валерій Саратов журналістам у вівторок, повідомляє УНІАН.

"Цього року, на жаль, фінансування недостатнє. Дуже просили, щоб нам дали 21 млн. грн. для того, щоб ми могли підвести всі комунікації. Тоді в наступному році ми могли б здати (будівлю)", - сказав він.

"Але, на жаль, грошей не дали. Нам Міністерство регіонального розвитку дало тільки 4,6 млн. грн., і, відповідно, школа не буде в цій ситуації зроблена", - повідомив Саратов.

Водночас, він зазначив, що при всіх складнощах фінансування школа-колегіум буде будуватися, як і всі об"єкти, будівництво яких було розпочато.

Крім того, Саратов висловив бажання "змінити тональність навколо школи".

Він заявив, що "бачив би цю школу гуманітарним ліцеєм, ...у якому з першого класу вивчалася б не лише українська, а, звісно, російська, а також англійська мови".

"Жодного перекосу у вивченні мов бути не повинно", - заявив Саратов, додавши, що його позиція щодо вивчення російської мови "ні на йоту не змінилася", оскільки російська мова для понад 90% севастопольців є рідною.

"Ми зробимо все, щоб російську мову наші діти знали краще за всіх в Україні. Будемо прагнути, щоб краще за всіх знали й українську, й англійську", - запевнив глава Севастопольської міськдержадміністрації.

У листопаді 2009 року на той момент глава Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин заявляв, що до 1 вересня 2010 року в Севастополі буде побудована українська школа-колегіум на 722 місця, - і це, за його словами, "буде перша севастопольська школа, побудована після розпаду Радянського Союзу".

Він також додав, що в поточному році Міністерство регіонального розвитку і будівництва України уже виділило на будівництво школи-колегіуму в Севастополі 34 млн. грн. - половину необхідної суми.

Загальна кошторисна вартість будівництва севастопольської школи-колегіуму складає 62 млн. грн. Планується, що навчання й виховний процес у ній будуть вестися українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі відклали відкриття української школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути