Ексклюзиви
понеділок, 24 вересня 2012 21:37

Спецтема: Осінь-2012

У селі Литвина живе корова Мова

У селі спікера парламенту Володимира Литвина, Слободі Романівській на Житомирщині, на фермі живе корова Мова.

Худорлява тварина - 2006 року народження. Також на фермі є корови Арфа, Перепілка, Королева, Слобожанка, Реклама, Сонечко, Павліна, Ковдра та інші. Всього близько 400 голів.

"Якби не Литвин, то може нічого й не було тут, і зарплату б не получали, - хвалить односельця 50-річна Любов Смиковська. - А так і по дві тисячі буває, й по дві з половиною - як надоять".

Автор: Фото: Антон Семиженко
 

Любов Станіславівна всім серцем підтримує Литвина: "Хоч я тут живу всього 10 років, він мені вже як і свой".

На виборах голосуватиме лише за нього - і всім наказує так робити. Наводить аргументи: "Школу нам побудував. Церкву нам зробив. Магазіна нам построїв - то все Володимир Михайлович Литвин".

Про підписання "мовного" закону, як і про інші деталі неоднозначної репутації спікера, Смиковська й чути не хоче. Односельці з нею солідарні: усі з 12 людей, з якими завели мову кореспонденти Gazeta.ua, висловлювались різко на користь спікера: "Він про нас дбає".

Троє пригрозили, щоб писали про чоловіка тільки хороше. Спроба сфотографувати плакат із анонсом першого футбольного турніру серед команд села на кубок спікера викликала серйозні підозри - чи не шукаємо ми компромат.

Литвин збирається пройти до наступного парламенту як мажоритарний кандидат. Висувається на 65-му виборчому окрузі, до якого входить і Слобода Романівська. Повний репортаж із округу читайте невдовзі.

Опубліковане відео є частиною документального проекту "Двадцять друга осінь", над яким працюють журналісти Gazeta.ua. Його мета - на тлі виборів показати, чим живе українське суспільство, до чого прагне і чого зараз у силах досягти. За проектом також можна спостерігати на YouTube та Facebook. З ідеями та зауваженнями щодо проекту пишіть на 22 @gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «У селі Литвина живе корова Мова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути