Ексклюзиви
неділя, 19 серпня 2012 23:47

Спецтема: Боротьба за "мову"

Українські активісти готують широку антиагітацію на окрузі Литвина

Українські активісти готують широку антиагітацію на окрузі Литвина
За словами активістів, останнім часом їм усе складніше вдається надрукувати листівки. Фото: maidan.org.ua

Активісти громадської кампанії "Помста за розкол України", які відомі через поширення "антирегіонівських" листівок на півдні та сході країни, незабаром планують провести антиагітацію на виборчому окрузі спікера Володимира Литвина.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів один із активістів руху Артур Переверзєв.

"Будемо збирати якомога більше людей і ресурсів, щоб серйозно охопити весь округ Литвина, – говорить активіст. – Адже він підписав "мовний" закон і таким чином дав можливість підписати його Януковичу. Оскільки Литвин іде на вибори по мажоритарці в Новоград-Волинському окрузі, це його останній шанс потрапити в парламент. Тому ми найближчим часом зосередимо свої зусилля в цьому місті, містечках, що розташовані поруч і селах".

За словами Переверзєва, останнім часом їм усе складніше вдається надрукувати листівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку затримали активістів, які поширювали листівки проти Ландіка й Бахтєєвої

"На окрузі плануємо робити все те, що й зазвичай: розклеювати й роздавати людям листівки, в яких буде інформація, чому не варто голосувати за Литвина. Хочемо якомога більше долучити до акції місцеве населення. Тобто не просто приїхати з інших міст, а знайти побільше прихильників і однодумців у його окрузі. Також плануємо розносити по поштових скриньках листівки. У кожну оселю занесемо, аби кожна людина в окрузі знала цю позицію й чітко розуміла, що є люди, які борються проти України та її мови. І що такі люди є в них на окрузі", – зазначив активіст.

Він також розповів, що вони, як і під час попередніх своїх акцій, очікують провокацій на окрузі спікера.

"У першу чергу від міліції, яка вже не знає, що нам пришити. По-друге, в окрузі Литвина є місцева "братва", яку він "підгодовує". Ми це зрозуміли минулого разу, коли біля нас зупинялися круті іномарки, виходили люди, зривали листівки проти Литвина й нам погрожували. То ми знаємо, що спікер контролює місцевий бізнес, зокрема контролює так чи інакше місцевих бандюків. Чи то сам, чи то через когось, але вони є до нього лояльними або прихильниками. Тому провокації можуть бути не тільки від правоохоронців, а й від таких людей", – підкреслив Артур Переверзєв.

Нагадаємо, 2 серпня активістів громадської кампанії "Помста за розкол України" правоохоронці затримували за розповсюдження "антирегіонівських" листівок у Миколаєві. Тоді шістьох людей три години тримали у відділку і взяли в них відбитки. 3 серпня цих же активістів за подібні дії міліція затримала вже у Севастополі. А 5 серпня правоохоронці пов'язали двох активісток у центрі Сімферополя. Востаннє їх затримували міліціонери в Донецьку – 8 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Українські активісти готують широку антиагітацію на окрузі Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути