середа, 08 серпня 2012 22:38

У Донецьку затримали активістів, які поширювали листівки проти Ландіка й Бахтєєвої
5

Фото: Фото: maidan.org.ua

Шестеро активістів громадської кампанії "Помста за розкол України" затримала міліція в Донецьку під час розклеювання ними "антирегіоновських" листівок.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіла активістка цього руху Катерина Чепура.

"Ми розповсюджували листівки проти донецьких мажоритарників із Партії регіонів, й проти "Регіонів" у цілому, - розповідає вона. - І десь через 30 хвилин після початку акції приїхав наряд міліції, потім ще пригнали два "бобіка". Запакували наших шістьох активістів у ці "бобіки". При цьому не назвали жодних причин затримання, сказавши лише: "Мы вам все в участке расскажем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Севастополі затримали активістів, які роздавали лістівки проти Колесніченка

За словами дівчини, зміст листівок був таким, як і в попердніх акціях руху "Помста за розкол України". Зокрема, "Чому не можна голосувати за Партію регіонів", а також за конкретних донецьких мажоритарників.

"Їх у нас було чотири, але ми встигли поклеїти тільки двох. Листівки були спрямовані проти Валентина Ландіка, Єфіма Звягільського, Миколи Левченка й Тетяни Бахтєєвої", - зазначила Чепура.

Затриманих активістів протримали у відділку більше трьох годин, і о 21.00 відпустили. На них склали протоколи про адмінправопорушення благоустрою міста (ст. 152 Адміністративного кодексу України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістів з листівками "Чому не можна голосувати за Партію регіонів" три години тримали у відділку і взяли відбитки

"Нас було семеро, але склали шість протоколів. На мене ні, бо я все це лише на камеру знімала. Звичайно, що такі дії правоохоронців незаконні. Очевидно, що нас чекали, дали їм на нас наводку. Їхня мета була припинити розклейку й роздачу листівок. Але вона все одно буде продовжена, тому що є місцеві люди, які готові нас підтримати", - підкреслила активістка.

Нагадаємо, 2 серпня активістів громадської кампанії "Помста за розкол України" правоохоронці також затримували за розповсюдження "антирегіонівських" листівок у Миколаєві. Тоді шістьох людей три години тримали у відділку і взяли в них відбитки. 3 серпня цих же активістів за подібні дії міліція затримала вже у Севастополі. А 5 серпня правоохоронці пов'язали двох активісток у центрі Сімферополя.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку затримали активістів, які поширювали листівки проти Ландіка й Бахтєєвої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути