субота, 25 серпня 2012 13:42

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Мовних" активістів побили за поширення листівок проти Литвина на його окрузі

Автор: Фото: vidsich.org.ua/
  Такі листівки розповсюджували активісти в Новоград-Волинському
Такі листівки розповсюджували активісти в Новоград-Волинському

Представників громадянського руху "Відсіч" у місті Новоград-Волинському невідомі побили за розповсюдження листівок проти спікера Володимира Литвина.

Як повідомив "Українській правді" один з активістів Олександр Іванов, пізніше їх побили також у відділку працівники міліції, куди вони пішли для написання заяви.

За словами активіста, у листівках було написано про те, що Литвин підписав "мовний" закон і за нього не потрібно голосувати в мажоритарному окрузі в Новоград-Волинському.

Коли листівки почали роздавати на базарі, до активістів підійшли невідомі, почали їх бити, в тому числі дівчат, і виривати листівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські активісти готують широку антиагітацію на окрузі Литвина

Викликані на місце працівники міліції запропонували активістам пройти до відділку й написати заяву на своїх кривдників. Однак у міському відділі міліції Новоград-Волинського потерпілим не хотіли видавати реєстраційного номера, тому вони відмовилися заходити в кімнату для написання заяви.

Після цього, коли одна з дівчат-активісток захотіла вийти на вулицю, працівники міліції її не випустили. Міліціонери почали бити активістів у відділку.

Станом на 13:20 активістів випустили з відділку, вони знаходяться на вулиці. За словами Іванова, їм пропонують писати заяви просто надворі.

Співрозмовник УП зазначив також, що міліція не слідкувала за людьми, які побили активістів на базарі й також прийшли до відділку з потерпілими, і вони пішли.

Зараз ви читаєте новину «"Мовних" активістів побили за поширення листівок проти Литвина на його окрузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути