Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2015 14:05

У Росії почнуть активну діяльність терористи з Близького Сходу - історик

У Росії почнуть активну діяльність терористи з Близького Сходу - історик
Фото: tyzhden.ua

Сполучені Штати Америки сьогодні переживають певну поразку. Їхнє світове лідерство підривають Китай, Індія, Німеччина та Росія. Таку думку журналу "Країна" висловив американський історик українського походження Олександр Мотиль, коментуючи тему "Чи почалася вже Третя світова війна?".

"Але Третьої світової війни як такої немає. І, швидше за все, не буде, - каже Мотиль. - Однак світовий хаос існує через те, що США не спроможні бути жандармом світу. Вони ще довго залишатимуться найсильнішою державою, але таким гегемоном, яким були після Холодної війни, вже не будуть".

На думку історика, падіння американського впливу у світі матиме певні наслідки.

"Перше. Переважно авторитарні арабські режими, які тримались на американській підтримці, руйнуються. Це дає змогу місцевим антирежимним рухам, терористичним і не терористичним, розвиватись, - каже він. - Друге. Країни, які хочуть "ревізії" теперішніх режимів і перегляду міжнародних угод мають вільніший простір для дестабілізаційних дій. Мова йде в першу чергу про Росію. Вона буде найбільшим гравцем і найбільшою жертвою так званої Третьої світової війни. Адже хоче перебрати на себе роль США. Однак їй не вдасться стати супердержавою, бо має занадто слабкий економічний фундамент. Результатом буде імперське перезавантаження, що призведе до зовнішніх поразок та можливого колапсу режиму Путіна. На Близькому Сході зростає роль тероризму. Неминуча поразка Росії дозволить терористам розвинути діяльність і на її просторах. Тому Москва стоїть на початку дуже "смутних" часів. Україна ж, на щастя, не претендує на роль суперпотуги. В основному, залишиться поза сферою хаосу та нестабільності. Звичайно, колапс Росії матиме наслідки для України, але вона зможе від цього відгородитися".

Детальніше про те, чи почалася вже Третя світова війна, читайте в новому номері журналу "Країна".

Зараз ви читаєте новину «У Росії почнуть активну діяльність терористи з Близького Сходу - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути