Ексклюзиви
середа, 03 вересня 2008 09:49

У російському парламенті чекають на коаліцію БЮТ-ПР

Віце-спікер Держдуми від фракції "Справедлива Росія" Олександр Бабаков, який займається міжпарламентськими зв"язками з Україною не виключає створення у Верховній Раді України нової коаліції за участю Віктора Януковича і Юлії Тимошенко.

"Дуже хотілося б, щоб в найближчій перспективі був не указ президента Віктора Ющенка про нові парламентські вибори, а сформувалася б нова коаліція, яка, я сподіваюся, буде стабільнішою, ніж попередня", - сказав Бабаков.

Він зазначив, що нинішнє протистояння політичних сил в Україні відображає назрілі проблеми. Ситуація, вважає віце-спікер, "підійшла до свого вирішення". Нова коаліція, на думку Бабакова, може бути достатньо широкою, зокрема участь в ній можуть взяти і комуністи.

"Але головне в тому, що вона повинна в своїх діях виходити з інтересів власного народу і враховувати інтереси найближчих сусідів - ми, звичайно, зацікавлені в розвитку взаємовигідної співпраці з Україною", - підкреслив парламентарій.

Як раніше повідомлялося, в ніч на середу фракція "Наша Україна - Народна Самооборона" проголосувала за вихід з коаліції демократичних сил.

Після такого рішення, згідно з коаліційною угодою, відводиться десять днів на врегулювання ситуації в коаліції. За цей період коаліція повинна бути або розпущена, або повинні бути знайдені шляхи з її збереження.

Якщо цього не станеться, відводиться 30-денний термін для формування нової коаліції. Інакше президент отримує право для розпуску парламенту.

Тим часом Блок Юлії Тимошенко вже заявив, що не бачить в парламенті України ніякої коаліції, окрім демократичної, і не вважає зрадою голосування питань, вирішення яких є необхідним для країни, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У російському парламенті чекають на коаліцію БЮТ-ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути