пʼятниця, 22 листопада 2013 14:41

У Раді розлюченого Азарова закидали папером: навіть водичка не заспокоювала
7

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Народні депутати від "Батьківщини" розгортають у сесійній залі парламенту метрові прапори України. Розвішують їх на свої робочі місця. Поруч — прапори Євросоюзу. Так у п'ятницю вранці зустрічають уряд. Прем'єр Микола Азаров заходить через двері президії разом із спікером Володимиром Рибаком та його заступниками. Складає руки у замок над головою, так махає присутнім. Йде на своє місце в урядову ложу. Тут розсідаються на місця міністри.

- Ганьба! - стоячи скандують опозиціонери і свистять.
Азаров опирається на парапет, дивиться на опозицію, хитає головою. Десяток "регіоналів" оточують ложу. Депутат від "Батьківщини" Людмила Денісова кладе йому на стіл прапор Євросоюзу. Прем'єр віддає його помічнику. Такі ж стяги отримують перший віце-прем'єр Сергій Арбузов та віце-прем'єр Юрій Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'ян з кариматами та продуктами закликають прийти на акцію непокори

- Я прошу сідати, - нервується Рибак. - Ви запрошували сьогодні уряд послухати. Дайте можливість. Бо уряд піде зараз працювати, як ви не будете давати.
- Іуди! Зрадники! - не вгамовуються опозиціонери.
Спікер поіменно оголошує, хто із міністрів присутній в залі. Надає слово прем'єру.
- Рішення призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію і зони вільної торгівлі з Європейським Союзом важке, але єдиноможливе в тій економічній ситуації, яка склалася в Україні, - починає Азаров.
- Брехня! - волають нардепи з "Батьківщини".
- Послухайте, орать вы всегда можете, мы это знаем прекрасно. То, что вы большие мастера на брехню, то всегда известно было, - огризається прем'єр. П'є воду із стакана. - Ми впритул підійшли до межі, коли скорочення ресурсів для розвитку поставило питання про нові рішучі заходи. Як ми можемо ігнорувати той факт, що країни Митного Союзу прийняли рішення виключити режим вільної торгівлі для України в тому випадку, якщо вона створить зону вільної торгівлі з ЄС? Що компенсує нам величезні втрати від закриття ринків Митного Союзу?

- Уряд у відставку! - кричить депутат з "Батьківщини" Андрій Павловський.

- Останньою краплею стала позиція Міжнародного валютного фонду, - не звертає увагу Азаров. - Ось їхні вимоги: майже вдвічі підвищити тарифи на житлово-комунальні послуги для громадян, заморозити заробітні плати, пенсії, соціальну допомогу на існуючому рівні, суттєво скоротити витрати бюджету. Я хочу запитати у вас, так званих лідерів опозиції, відповідайте народу України відверто: ви згодні з такими вимогам МВФ? Я як прем'єр-міністр не згоден. З огляду на викладене, очевидно, що на перше місце для уряду постало питання відновлення нормальних відносин з Російською Федерацією.
- Де МВФ, а де Європейський Союз? При чому тут МВФ до ЄС? - вигукує "ударівець" Павло Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Держдумі РФ вітають рішення Азарова щодо ЄС

- Розенко, який ти фахівець – відомо всім, - зривається на крик голова уряду. Його голос хрипить. - Орет тут мне на ухо! Что я должен молчать что ли?
Азаров виступає 10 хв. Опозиціонери заповнюють сектор УДАРу. Впритул стають до "регіоналів", які охороняють ложу уряду.
- Ганьба! - знову скандує опозиція.
Азаров та міністри піднімаються з місць. "Ударівка" Ірина Геращенко кидає в них аркуші. Так само роблять ще кілька опозиціонерів.
- Сідайте, - піднімається Рибак. - Як треба трибуна комусь, я дам можливість висловити свої думки. Давайте заспокоїмось.
Спікера оточують депутати з "Батьківщини". Щось хвилину говорять. Рибак закриває засідання. Оголошує, що наступне відбудеться 3 грудня.
До журналістів в кулуари виходить керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

- До парламенту мав прибути президент України, а не його підлеглі, які разом з ним у змові продали Україну, - говорить. - Сьогодні Азаров спростував все, про що вони говорили протягом трьох років. Йдеться про те, що президент, уряд і Верховна Рада порушили волю українців підписати угоду. Але вона буде підписана новим президентом.

Зараз ви читаєте новину «У Раді розлюченого Азарова закидали папером: навіть водичка не заспокоювала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути