Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2013 16:06

У Раді Європи закликали Україну якомога швидше надати інформацію "по Гонгадзе"

У Раді Європи закликали Україну якомога швидше надати інформацію "по Гонгадзе"
У РЄ кажуть, що українська сторона так і не надала раніше запитану інформацію у справі про вбивство Георгія Гонгадзе. Фото: hal_zoria.io.ua

Комітет міністрів Ради Європи стверджує, що українська сторона так і не надала раніше запитану інформацію у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, у зв'язку з чим закликала зробити це "якомога швидше".

Як повідомили у Брюсселі у п'ятницю в Раді Європи, про це йдеться у рішенні Комітету міністрів, прийнятого за результатами розгляду Україною раніше прийнятого рішення Європейським судом із прав людини (ЄСПЛ) щодо Гонгадзе. Засідання відбулося 4-6 червня у Страсбурзі.

У своєму рішенні Комітет відзначив завершення у січні 2013 року судового розгляду в першій інстанції проти визнаного у вбивстві Гонгадзе екс-глави департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача, а також констатували, що "деяка інформація, запитана при останньому розгляді цієї справи, ще не отримана".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура має докази причетності Кучми до вбивства Ґонґадзе - Кузьмін

"У Комітеті закликали українську владу надати інформацію якомога швидше", - йдеться у рішенні.

Крім того, у Комітеті міністрів відзначили продовження розслідування обставин смерті Гонгадзе Генеральною прокуратурою України, а також вказали на прийняте Комітетом 6 грудня 2012 року попереднє рішення у справі журналіста.

Рішення ЄСПЛ у справі Гонгадзе набуло чинності 8 лютого 2006 року і стосувалося звинувачень у незабезпеченні захисту життя журналіста, який був відомий критичною позицією відносно влади, неефективного розслідування його викрадення та смерті; принижуючого людську гідність поводження з його вдовою, а також відсутності ефективних засобів правового захисту.

Зараз ви читаєте новину «У Раді Європи закликали Україну якомога швидше надати інформацію "по Гонгадзе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути