четвер, 30 травня 2013 13:58

У п'ятницю в Донецьку з нагоди "Вставай, Україно!" комуністи заборонили свою символіку

У п'ятницю в Донецьку з нагоди "Вставай, Україно!" комуністи заборонили свою символіку
У КПУ пояснили, що їм провокації не потрібні, натомість це опозиція у Донецьку їх шукатиме. Фото: ru.tsn.ua

У Донецьку з'явилися чутки про те, що активісти "молодіжного крила" КПУ готуються взяти участь у п'ятницю в контр-акціях проти опозиції. Щоб продемонструвати протест із приводу приїзду в Донецьк лідера українських націоналістів Олега Тягнибока.

Цю інформацію Gazeta.ua прокоментував перший секретар Донецького обкому КПУ Микола Кравченко.

"Ми заборонили навіть символіку нашу виставляти в цю п'ятницю, - каже він. - Нам провокації не потрібні, це опозиція у Донецьку їх хоче. Будуть шукати будь-які приводи, щоб влаштувати дебош і спровокувати міліцію на застосування сили. Хтось виступить, кинуть камінь, і пішла бійка, а опозиція від цього тільки виграє. Ми, коли треба, збираємо по 4-5 тисяч проти фашизму, а в опозиції у Донецьку людей не буде, і тому їм провокація вигідна. Вони і їдуть сюди тільки за цим, тільки провокацій і чекають. Тому ми категорично заборонили членам нашої партії брати участь в якихось пікетах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині люди бояться брати участь у марші "Вставай, Україно!"

Водночас комуніст припустив, що до самостійних дій можуть вдатися окремі комсомольці. Він навів приклад - 3 дні тому виключена з лав КПУ перший секретар Донецького обкому ЛКСМУ Ольга Тарасенко. Якраз - за дискредитацію обласного комітету партії і спробу відриву молодіжної організації від партійного впливу.

"Раптом ця молода поросль виступить, їм хтось по мізках дасть, і пішла танцювати губернія... За те вона і виключена одноголосно, бо хотіла, щоб комсомол не підкорявся партії", - сказав лідер донецьких комуністів.

Також Кравченко підкреслив, що КПУ не брала участі і в антифашистській акції у Донецьку 17 травня, яку організувала ПР. Хоча на "мітингу антифашистів" і виступила депутат облради від КПУ Ірина Попова, яка є секретарем обкому КПУ з ідеології.

Зараз ви читаєте новину «У п'ятницю в Донецьку з нагоди "Вставай, Україно!" комуністи заборонили свою символіку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути