середа, 29 травня 2013 21:06

Опозиція вирішила зіграти на конфлікті — експерт про акцію в Донецьку

Опозиція вирішила зіграти на конфлікті — експерт про акцію в Донецьку
Володимир Фесенко Фото: lenta-ua.net

Рішення опозиції щодо подовження акції "Вставай, Україно!" та поїздки в Донецьк пов'язано із низкою причин. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"По-перше, воно було прийнято через критику. Опозиція, окрім Харкова, не провела жодного мітингу у великих російськомовних містах Сходу та Півдня країни. Експерти назвали це проявом слабкості і визнання, що вона не здатна працювати на чужій території. По-друге, Донецьк обрали через події у Києві 18 травня. Опозиція вирішила творчо скористатися тим досвідом влади і ще раз зіграти на конфлікті та скандалі. Логіка така: ви нам влаштували протистояння в Києві, а ми вам таке влаштуємо в Донецьку. Про це буде гучно заявлено у пресі. Саме такий інформаційний політичний резонанс потрібен опозиціонерам — треба відзначитися на чужій території. Хочуть ефекту", - зауважив він.

За словами експерта, опозиціонери обрали для мітингу напівробочий день, аби до привезених мітингувальників могли приєднатися й місцеві опозиціонери.

"В основному, на минулих акціях від третини до половини учасників були приїжджі — депутати, їх помічники, команди супроводу. Партія регіонів буде демонструвати: ви приїхали без запрошення, вас тут не чекали і не люблять. Не думаю, що свідомо провокуватимуть бійки. Але демонструватимуть ворожість. Ще створюватимуть проблеми із пересуванням містом", - наголосив Фесенко.

Політолог вважає, що Партія регіонів може провести альтернативну акцію, якій сприятиме місцева влада.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вирішила зіграти на конфлікті — експерт про акцію в Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути