Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2009 15:54

У ПР розкритикували ідею Тимошенко з націоналізацією облгазів

У ПР розкритикували ідею Тимошенко з націоналізацією облгазів
У Партії регіонів вважають, що пропозиція прем"єра Тимошенко про націоналізацію облгазів тільки відлякає інвесторів, але не буде ефективною для економіки.

Таку думку висловила депутат, міністр економіки опозиційного уряду Ірина Акімова.

"Заява Тимошенко про націоналізацію облгазів – це продовження її політики ручного управління економікою, відсутності зусиль уряду по поліпшенню бізнес-клімату і забезпеченню гарантій прав власності", - вважає вона.

За її словами, політика націоналізації ніколи не давала однозначних позитивних результатів.

"Вона має сенс, лише якщо ми абсолютно упевнені в тім, що держава як власник може бути ефективнішою, ніж приватний власник. Однак міжнародний досвід і практика інших країн показують, що держава, як правило, є гіршим власником, ніж приватний", - відзначила Акімова.

"Націоналізація – це шлях у нікуди"

На думку депутата, повернення об"єктів державі завжди супроводжується ризиками корупції.

"Варто також врахувати, що націоналізація передбачає використання додаткових бюджетних ресурсів. А звідки вони візьмуться в державному бюджеті України на 2009 рік, де навіть за офіційними даними дефіцит перевищує 4%, а за експертними даними (зокрема, озвученими колишнім міністром фінансів Пинзеником) уже досягає 10%?", - заявила Акімова.

"Тобто, націоналізація – це ручне управління, це адміністрування, це шлях у нікуди, особливо в умовах, коли державі ніхто не довіряє. Націоналізацією уряд Тимошенко намагається підмінити створення ефективної антикризової програми, а також формування реалістичного, заснованого на об"єктивному макропрогнозі, бюджету", - відзначила вона.

Крім того, на думку Акімової, "націоналізація – це новий крок, що відштовхне і потенційного вітчизняного, і закордонного інвестора".


Учора, 27 квітня, прем`єр-міністр Тимошенко заявила, що розраховує до кінця року навести порядок у системі облгазів.

"Думаю, що до кінця року ми наведемо там порядок і все це буде державне. Державне чому? - тому що газопроводи державні, всі системи поставок газу державні. Ми просто ліквідовуємо надбудови, які тільки ускладнюють сьогодні систему подачі газу людям", - сказала Тимошенко.

За матеріалами: УНІАН, Українська правда.
Зараз ви читаєте новину «У ПР розкритикували ідею Тимошенко з націоналізацією облгазів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути