Ексклюзиви
середа, 28 листопада 2012 09:06

У ПР радіють закону про референдум: "Його треба було прийняти вже давно"

У ПР радіють закону про референдум: "Його треба було прийняти вже давно"
Володимир Олійник розповів, навіщо потрібен закон про референдум. Фото: poltavanews.com.ua

Україні вже давно треба було прийняти новий закон про рефрендум.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи ухвалення закону про референдум.

"Зрозуміло, що той закон, який був до цього, він був 1991 року і він абсолютно не відповідав вимогам Конституції, бо Конституція була прийнята у 1996 року. Тому, безперечно, потрібно було прийняти новий нормативний акт, який би забезпечив право громадянам прямого управління державою через референдум", - наголосив він.

"Реігонал" нагадав, що в історії української держави вже був невдалий досвід референдуму.

"Ми бачили і колізії, коли у 2000 році було проведено референдум, але не можна було імплементувати його результати. І тому сьогодні ми прийняли цей законопроект. Він вже 2,5 роки у парламенті. Ми його прийняли, бо вважаємо, що він дуже потрібний для суспільства як механізм реалізації прямого волевиявлення", - підкреслив нардеп.

Олійник додав: "Є поняття референдуму як форми прямого управління державою. За більше 20 років не була ця форма реалізована за результатом. У 2000 році спробували, люди проголосували — 90% за скасування депутатської недоторканності, 90% за те, щоби скоротити парламент. Якби сьогодні ці питання знову поставили б — вони набрали би ще більше. Тоді виникає питання: а як же людям таки втрутитися в цей процес? Значить це мають бути прямі дії".

Нагадаємо, що вчора, 27 листопада, президент Віктор Янукович підписав закон про референдум, прийнятий нещодавно парламентом.

 

Зараз ви читаєте новину «У ПР радіють закону про референдум: "Його треба було прийняти вже давно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути