Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2011 15:45

У Полтаві чорнобильці голодувати не планують, та на мітинг поїдуть
5

13 грудня біля медичної академії в центрі Полтави зібралося близько 20 чорнобильців. На тротуарі поставили намет. На пам'ятник ліквідаторам Чорнобильської аварії наклеїли плакат із написом "Чорнобиль – зона мужності".

"Стоїмо другий день. Почали безстрокову акцію, вимагаємо повернути наші пенсії. З влади до нас ніхто не приходить. Завтра буде день чорнобильського геноциду, - розповів 52-річний полтавець Григорій. - Та яке може бути відзначення, коли наші колеги по Україні страждають. Якщо до пам'ятника прийдуть чиновники, то проганяти не будемо. Ми стоїмо мирно. Приїхали люди з Машівського району підтримати, з Полтавського. Та все одно не дуже багато. Мені один чорнобилець дзвонить, розпитує. А сам не приїжджає, мабуть, боїться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці наметового містечка чорнобильців уже висадили ялинки

Чоловік каже, що за ними слідкують: "Дивився тут один зі сторони, фотографував нас, слухав. Думав, буйні будем. А ми провокацій ніяких не влаштовуємо, ще ніхто нас не ганяв. Я кликав цього чоловіка, ми ж нічого не приховуємо".

52-річний мітингувальник, чорнобилець Юрій Шаріпов розповів, що він інвалід другої групи, переніс інсульт. "У військовому госпіталі на лікування в день виділяють 4 гривні. У грудні і листопаді мав отримати по 6400 гривень пенсії, але дали тільки по 1720. Тепер в хребті знайшли пухлину. На операцію грошей немає, ліки дуже дорогі. Ходити важко", - показує він сталеву паличку, спирається на неї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку знесли наметове містечко, підкупивши чорнобильців

Пенсіонер Михайло Негробов зачитує вголос статті із закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

"Влада діє проти закону. Азаров сказав, що нам по 700 тисяч гривень виплатить. Одна жінка біля нас проходила, каже: "Чого ви тут стоїте? Вам же он які гроші дали". А ми тих грошей і не бачили", - розказав Михайло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці у Маріїнському парку припинили голодування

Голодувати полтавські чорнобильці не планують. "Це не наш метод. Не хочемо, щоб вперед ногами винесли, як чоловіка у Донецьку", - висловився один з чорнобильців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильці почали сухе голодування

Чорнобильці сказали, що завтра поїдуть в Київ на підтримку всеукраїнської акції протесту. "Їхатимемо за власні кошти, буде нас людей двадцять п'ять", - розповідають вони.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві чорнобильці голодувати не планують, та на мітинг поїдуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути