субота, 10 серпня 2013 21:24

У Північній Ірландії у вуличних боях поранено більше півсотні поліцейських

У Північній Ірландії у вуличних боях поранено більше півсотні поліцейських
Фото: ua.euronews.com

У столиці Північної Ірландії Белфасті відбулися нові зіткнення між католиками, протестантами і поліцейськими. В результаті постраждали 64 правоохоронця, а також дві цивільні особи.

Зокрема, в минулий четвер мали місце сутички між поліцейськими і прихильниками збереження Північної Ірландії у складі Великобританії. Тоді травми різного ступеня тяжкості отримали вісім правоохоронців.

Крім того, в ніч з п'ятниці на суботу сотні протестантів спробували перепинити шлях меморіальній ході католиків в одному з центральних районів Белфаста. Поліцейські не допустили прямого контакту між опонентами, і тоді молоді юніоністи почали закидати їх камінням і пляшками. Як результат, постраждали 56 правоохоронців.

Також були заарештовані сім учасників зіткнень. В цей час поліцейські вивчають записи камер спостереження, а також опитують очевидців.

"Мені соромно за тих, хто брав участь у заворушеннях і нападав на поліцейських", - заявила британський міністр у справах Північної Ірландії Тереза ??Віллерс.

З числа постраждалих поліцейських четверо були госпіталізовані, їхньому життю нічого не загрожує. Більшість же отримала незначні травми, їй допомога була надана на місці.

 

Зараз ви читаєте новину «У Північній Ірландії у вуличних боях поранено більше півсотні поліцейських». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути