Ексклюзиви
середа, 24 грудня 2008 13:59

У Печерському суді заперечують слова Ющенка про прикривання судді Зварича

Печерський районний суд Києва не розглядав і не розглядає скаргу на постанову про порушення кримінальної справи щодо колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича.

Про це заявила голова Печерського райсуду Інна Отрош у середу агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я констатую певний факт: у провадженні Печерського суду не розглядалася і не розглядається скарга на постанову про порушення кримінальної справи щодо колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича", - сказала суддя.

Більш того, як підкреслила Отрош, Печерський суд після згоди Верховної Ради на затримання й арешт екс-голови Львівського апеляційного адмінсуду за поданням Генпрокуратури дав дозвіл на затримання й доправлення до суду Зварича для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу.

Напередодні президент Віктор Ющенко звинуватив депутата фракції БЮТ Андрія Портнова у лобіюванні закриття справи проти судді Зварича через рішення Печерського суду.

"Чому Печерський суд, який далеко від Львова знаходиться, під тиском депутата Портнова, який отримує вказівку від прем"єр-міністра, розглядає питання про скасування кримінальної справи. Чому депутат втручається в рішення суду?", - заявив президент на прес-конференції у вівторок.

У той же день Портнов заявив, що звинувачення президента "є абсолютною брехнею".

"Нагадаю нашу позицію щодо цього судді. Саме нашою політичною силою було ініційовано вимогу до голови Верховного суду і Генерального прокурора України негайно подати до Верховної Ради подання на арешт судді, яке з невідомої причини тиждень не подавалося Генпрокуратурою, якою сьогодні, фактично, керує президент", - підкреслив "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «У Печерському суді заперечують слова Ющенка про прикривання судді Зварича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути