пʼятниця, 13 травня 2011 11:44

У Партії регіонів хочуть, аби українська міліція била пікетувальників

У Партії регіонів хочуть, аби українська міліція била пікетувальників

Народний депутат із Партії регіонів Ярослав Сухий заявив, що слід брати приклад з європейських та американських правоохоронних органів, які діють більш "різко і жорстоко" під час масових заворушень.

"Ми почули професійну відповідь людини, яка в сесійному залі не піддавалась на провокації та всілякі образливі викрики і не реагувала на абсолютно непрофесійні запитання. Тому, що відбулось у Львові, спочатку оцінку мають дати політики, а потім - правоохоронні органи. З виступу міністра я зрозумів, що ми не можемо допустити радикалізації суспільства. Тому що тоді від нас відвернуться не тільки інвестори, але й вся цивілізована Європа і світ", - зазначив депутат.

"Найбільше, що мені як колишньому правоохоронцю, запам'яталось - це як діють правоохоронці під час масових заворушень в європейських містах: різко, жорстоко. Якби у США хтось намагався у міліціонера зірвати погони, він би мав дуже велику біду, в тому числі з фізичними наслідками. У нас таке має бути і буде", - наголосив Сухий.

За його словами, в законі про міліцію прописано, що міліціонери мають діяти більш жорстоко, аніж це було у Львові.

"У нас міліція спантеличена чи паралізована, тому що є демократія. Але у Львові то була не демократія. Якісь шмаркачі начепили ганчірку на обличчя і знали, на що вони йдуть", - підкреслив "регіонал".

Парламентарій нагадав, що міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов пообіцяв депутатам розібратись, чому у Львові міліція діяла так м'яко і не проявила рішучості.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів хочуть, аби українська міліція била пікетувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути