середа, 28 вересня 2011 10:30

У Партії регіонів хизуються українсько-американським громадянством

У Партії регіонів хизуються українсько-американським громадянством

Депутат Одеської облради від Партії регіонів Олександр Пресман вважає, що наявність у нього двох паспортів - українського і американського - не суперечить законодавству України.

Про це він заявив на прес-конференції, пише "Українська правда".

"Сьогодні багато правоохоронних органів займаються Олександром Пресманом. Якщо я сьогодні депутат облради і, можливо, один з кандидатів в депутати Верховної Ради, то, напевно, на це запитання всі вже відповіли", - заявив Пресман.

"Насправді, я у 2001 році одержав американський паспорт, і від цього не відмовляюся. Протягом десяти років він у мене (термін дії) закінчився", - уточнив він.

"Я є громадянином України... Немає такого закону, який заперечує друге громадянство. Є для цього правоохоронні органи, є ВВІРи в Одеській області, де мені видано цивільний паспорт", - заявив депутат.

У Відділі громадянства, імміграції і реєстрації фізичних осіб УМВС в Одеській області від коментарів з цього приводу відмовилися.

"У нас немає офіційних відомостей про це. Якщо одержимо через Відділ з громадських зв'язків УВС таку заяву, належним чином реагуватимемо", - заявила начальник відділу Тетяна Цуркан.

Водночас народний депутат від НУ-НС Юрій Кармазін заявив: "Пресман не обдурив журналістів, він був і залишається, наскільки мені відомо з серйозних джерел, громадянином США. Причому термін дії його паспорта може закінчитися, але термін дії громадянства не закінчується".

"Згідно з чинною Конституції, у громадянина України може бути тільки одне громадянство - українське. Іншого бути не повинно. Хоча не передбачена автоматична втрата українського громадянства у зв'язку з набуттям громадянства іншої країни, тому й існують такі випадки", - констатував Кармазін.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів хизуються українсько-американським громадянством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути