понеділок, 26 вересня 2011 14:43

Москаль: закон про біометричні паспорти - одни з найбільш "брудних і корупційних"

Москаль: закон про біометричні паспорти - одни з найбільш "брудних і корупційних"

Нардеп-"нунсівець" Геннадій Москаль вважає прийнятий "Закон про документи, які засвідчують особу і підтверджують громадянство України" одним з найбільш "брудних і корупційних".

"Євросоюз вимагав виготовити документ для виїзду за кордон, а не змінювати внутрішні документи, такі як пенсійні посвідчення та інші, що мають дію винятково всередині країни. Якщо так далі піде, залишиться лише чіпи в голову кожному громадянину вживити. Закон цей потрібен виключно для заробляння грошей на громадянах. А отримувати їх будуть ті, хто контролює виробництво документів", - сказав Москаль, кажучи про перспективу біометричних паспортів для українців.

Політик також зазначив, що прийняття закону вступає в пряме протиріччя як з оголошеною владою дерегуляцією всіх сфер економіки та суспільного життя, так і з декларованої боротьбою з корупцією.

Нагадаємо, що 23 вересня Верховна Рада Україна прийняла закон, який передбачає введення в Україні біометричних паспортів. Закон регулює правовідносини, пов'язані з встановленням єдиної форми і порядку виготовлення, видачі, обміну, продовження терміну дії, пересилання, вилучення, у тому числі тимчасового повернення державі, визнання недійсними та знищення документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її спеціальний статус.

Народний депутат від ПР Василь Грицак, який контролює консорціум ЄДАПС - найбільший виробник ідентифікаційних документів, зазначив, що українські біометричні паспорти мають коштувати 300-350 грн. Він підкреслив, що в Європі вартість таких паспортів становить від 70 до 250 євро.

Водночас, у Міністерстві юстиції Украіни заявили, що ухвалений Верховною Радою закон про біометричні паспорти порушує основні конституційні засади розвитку держави.

Зараз ви читаєте новину «Москаль: закон про біометричні паспорти - одни з найбільш "брудних і корупційних"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути