Ексклюзиви
субота, 20 листопада 2010 18:47

У НАТО все ще чекають Україну

У НАТО все ще чекають Україну

НАТО поважає позаблоковий статус України, але залишає для Києва двері відкритими.

Така позиція Північно-Атлантичного альянсу зафіксована в декларації, яка була прийнята за підсумками саміту НАТО, який пройшов 19-20 листопада у Лісабоні.

Представники альянсу відзначили, що стабільна, демократична і економічно процвітаюча Україна є важливим чинником євро-атлантичної безпеки.

"Визнаючи суверенне право кожної нації вільно вибирати свій спосіб забезпечення безпеки, ми поважаємо українську політику позаблокового статусу. НАТО залишається відданим надавати необхідну допомогу Україні для імплементації широкого спектру внутрішніх реформ", - йдеться у документі.

Союзники також привітали прихильність українського керівництва продовжувати особливе партнерство з НАТО, також за допомогою політичного діалогу на високому рівні в рамках Комісії Україна-НАТО та практичного співробітництва в рамках Річної національної програми.

"У цьому контексті ми підтверджуємо, що двері НАТО залишаються відкритими, так само як залишається в силі і рішення Бухарестського саміту", - заявили глави держав і урядів країн НАТО.

"Ми переконані, що обопільно вигідна співпраця між Україною і НАТО буде залишатися ключовою важливістю для світу і стабільності в Євро-Атлантичному регіоні та за його межами, і високо цінуємо конструктивну роль України, яку вона відіграє в цьому сенсі, беручи участь в операціях НАТО", - йдеться у заяві.

Як відомо, на саміті НАТО в Бухаресті у 2008 році було прийнято рішення, згідно з яким Грузія і Україна стануть членами НАТО, якщо вони цього забажають і будуть відповідати необхідним критеріям.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У НАТО все ще чекають Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути