Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2012 13:46

У наступній Раді будуть персональні ідеологічні опоненти – експерт

У наступній Раді будуть персональні ідеологічні опоненти – експерт
Володимир Фесенко: нова Рада буде більш конфліктною. Фото: obozrevatel.com

У політолога Володимира Фесенка є сумніви щодо можливого діалогу більшості та опозиції у наступному парламенті. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби після обнулення списків точно були б перевибори - опозиція це б зробила" - експерт

"З'явилося багато ідеологічних суперників. Йдеться не тільки про "Свободу" та комуністів. Будуть персональні ідеологічні опоненти. У "Свободі" є певна неоднорідність в ідеології – помірковане крило і люди з відверто ксенофобськими поглядами, нетерпимі за своєю психологічною сутністю. Крім цього, є питання, чи буде більшість спроможна до діалогу з опозицією. Останнім часом такої здатності не демонструвалося. Ми бачили це бо багатьох законах, зокрема мовному або про референдуму, коли до опозиції не дослухалися. Також буде ще одна проблема – оскільки більшість матимемо не стійку, а ідеологічну, то постане питання результативних голосувань. У разі спроби "рекрутувати" якусь кількість "тушок", це якість парламентаризму не покращить. Зараз опозиція не буде готова до нормального діалогу із владою. Бо опозиціонери незадоволені результатами виборів. Поки не будуть залагоджені проблемні питання, опозиція на серйозні прояви діалогу з більшістю не піде", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герман сподівається, що у новій ВР якість парламентаризму буде вищою

За його словами, якщо говорити про якість парламенту, то ситуація може бути парадоксальною. "В чомусь вона може бути вищою. Наприклад, якщо опозиція виконає свою обіцянку голосувати особисто, це вже і буде підвищення якості українського парламентаризму. Помітним стане контраст між тими, хто дотримується Конституції, а хто її порушує", - зауважив Фесенко.

Політолог вважає, що в представницькому сенсі парламент буде кращим за минулий. "Оскільки точніше відображатиме партійні симпатії та інтереси виборців. Це може бути крок вперед. Але в цілому наступний парламент буде більш конфліктним, що не є покращенням", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У наступній Раді будуть персональні ідеологічні опоненти – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути