вівторок, 13 листопада 2012 11:56

"Якби після обнулення списків точно були б перевибори - опозиція це б зробила" - експерт

"Якби після обнулення списків точно були б перевибори - опозиція це б зробила" - експерт
Сергій Таран. Фото: www.radiosvoboda.org

Жодна людина не знає, що робити з обнуленням списків, тому опозциія від цієї ідеї відмовилася.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран, коментуючи рішення опозиційних сил не обнулювати свої списки і йти у нову Верховну Раду.

"Розглядали різні варіанти і оскільки там крім того, що є три політичні сили, є ще й люди, які близькі до опозиції, але попроходили по мажоритарних округах і самі долучалися до фінансування своєї кампанії без партії, їхню позицію теж треба враховувати", - наголосив він.

Експерт додав: "Тому, враховуючи те, що опозиція у нас різна, були певні дискусії, які закінчилися тим, що опозиція вийшла із сьогоднішнім баченням ситуації. Було б дуже дивно, якби три різні опозиційні сили мали завжди одну єдину позицію і ця позиція з'являлася б одразу".

Таран підкреслив, що крім цього, ніхто не знає, як юридично вирішувати питання обнулення списків, оскільки законодавством такого кроку не передбачено.

"Тим більше, ідеться, власне, про достатньо складне питання, яке юридично ніхто не знає — що буде, якщо буде обнулення списків, - підкреслив політолог. - Однозначної відповіді немає. Я переконаний, якби в опозиції була впевненість у тому, що після цього відбудуться нові вибори, вони б вже давно обнулили списки, але відповіді на це питання немає ні в кого. Це може вирішувати наприклад Конституційний суд, а можливо навіть президент міг би призначати дату нових виборів. Але ж він може її призначити невідомо як і коли. Та й невідомо як і за яким законом будуть призначатися ці вибори, чи парламент ухвалить новий закон".

Він додав: "Відповіді на ці питання ні в кого немає. Не було їх і в опозиції. І саме відсутність цих відповідей і пояснюється те, що опозиція така, так би мовити, непослідовна".

Водночас Таран додав, що таке рішення опозиційних сил не було правильним, воно було природнім.

"Це рішення диктувалося тим, що розглядалася зовсім не досліджена сфера. Опозиції можна закидати якісь речі. Наприклад, щодо того, що відбувалося під час підготовки списків, чи під час призначення мажоритарних кандидатів, зокрема щодо визначення єдиних кандидатів по кожному округу, бо у нас дуже багато пройшло кандидатів від влади тільки за рахунок того, що УДАР і опозиція виставила вдвох кандидатів", - наголосив він.

Політолог додав: "Опозиції можна закидати багато речей, але це рішення - не те, що можна закидати. Бо в цій ситуації, яка склалася зараз, жодна людина, жоден експерт і жоден суд не сказав би однозначно, щоб мало би відбутися, якби було обнулення списків".

Зараз ви читаєте новину «"Якби після обнулення списків точно були б перевибори - опозиція це б зробила" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути