середа, 25 квітня 2018 13:37

У НАБУ дали оцінку "плівкам Онищенка"

У НАБУ дали оцінку "плівкам Онищенка"
Детективи НАБУ ведуть переписку з Олександром Онищенком, однак результату поки що нема. Фото: pravda.com.ua

На оприлюднених нардепом-утікачем Олександром Онищенком плівках із розмовами з нібито президентом Петром Порошенком не виявлені факти порушення закону.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу 25 квітня.

"Там були заяви про підкуп депутатів, лобіювання законів і дуже багато іншого. Але ці заяви носили загальний характер, без конкретних прізвищ, місць передачі коштів, без посилання на апаратуру. Ми очікуємо, що Онищенко більш конкретно розкаже хоча б по одному якомусь кейсу, що дав депутату такому-то стільки-то за такий-то закон. Щоб це можна було перевірити", - сказав Ситник.

Детективи НАБУ ведуть переписку з Онищенком, пропонували передати бюро записи. Однак результату поки що нема, зазначив директор відомства.

"Щоб встановити справжність плівок, якщо вони є, треба, щоб ці плівки потрапили на дослідження у процесуальний спосіб від самого Онищенка. Поки згоди у будь-який законний спосіб ми не бачили. Коли доходить до конкретики - починається гра з його боку. Не знаю, чи розуміє він, але ж він там теж фігурує. І не факт, якщо приїде Онищенко, що плівки чи пристрій, яким вівся запис, приїдуть разом із ним", - сказав Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онищенко написав книжку про Порошенка

18 квітня нардеп Олександр Онищенко, який проживає в Іспанії, вийшов у ефір одного з українських телеканалів. Він включив аудіозапис своєї розмови з чоловіком, голос якого подібний до президента Петра Порошенка.

На записі чоловіки домовляються щодо екс-міністра екології Миколи Злочевського, який володіє газовидобувною компанією Burisma. За словами Онищенка, президентові запропонували частку в компаніях Злочевського. Після цього проти екс-міністра часів Януковича закрили всі кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «У НАБУ дали оцінку "плівкам Онищенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути