пʼятниця, 14 травня 2010 11:18

У МЗС запевнили, що активи України віддадуть Росії не просто так

У МЗС запевнили, що активи України віддадуть Росії не просто так

У середу, 12 травня, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв перерахував угоди, які готуються до підписання 17-18 травня, коли в Україну прибуде президент Росії Дмитро Медведєв.

При цьому пан Клюєв зазначив, що ще кілька документів "перебувають в роботі".

В інтерв'ю газеті "Коммерсантъ-Украина" спробував прояснити ситуацію глава МЗС України Костянтин Грищенко.

"Ми будемо розширювати нашу практичну взаємодію у багатьох сферах. Було висловлено побажання співпрацювати в атомній енергетиці ширше, ніж зараз. Ми говоримо про можливість будівництва в Україні заводу з виробництва ядерного палива, і про багато іншого. Звичайно, розглядається можливість кооперації з подальшою інтеграцією в сфері авіабудування. Ведуться переговори про поглиблення співпраці в авіакосмічній сфері, не обмежуючись ГЛОНАСС, договір про який буде підписаний в ході візиту. І це далеко не повний список ", - зазначив міністр.

Грищенко повідомив, що перегляду базової угоди про дружбу та співробітництво між Україною і Росією не буде.

"Ні, мова про перегляд цього договору не йде. Мова йде про те, що нам потрібно вибудовувати відносини у практичних сферах на перспективу, щоб звести до мінімуму ймовірність антидемпінгових розслідувань і створити сприятливі умови для виробничої кооперації".

Передача ВАТ "Турбоатом" у власність або управління російській стороні не допускається.

"Запевняю вас, за всіма напрямками переговорним враховані інтереси обох сторін. Ми не допускаємо, щоб Росії були просто передані будь-які активи. Буде побудована така схема, яка дозволить кожній зі сторін зберегти контроль над активом, який є українським або російським відповідно. І у нас повинна залишатися можливість впливати на управління нашим активом ", - упевнений міністр.

Грищенко також відзначив можливість створення ефективної маркетингової структури.

"У підсумку об'єднання дозволить нам створити більш ефективну маркетингову структуру як при роботі з третіми країнами, так і на внутрішніх ринках України та Росії", - підсумував міністр.

Gazeta.ua за матеріалами "Коммерсант-Україна"

Зараз ви читаєте новину «У МЗС запевнили, що активи України віддадуть Росії не просто так». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути