четвер, 13 травня 2010 18:46

Янукович назвав умову об'єднання Нафтогазу і Газпрому

Янукович назвав умову об'єднання Нафтогазу і Газпрому

Президент України Віктор Янукович заявив, що готовий погодитися на об'єднання НАК Нафтогаз України і російського Газпрому, але на паритетній основі.

"Якби там був я, я б простягнув Путіну руку і сказав: згоден - 50 на 50", - сказав Янукович, коментуючи в ефірі радіо "Эхо Москвы" ідею Володимира Путіна.

Також він наголосив, що його не лякає будівництво трубопроводу Південний потік, який має забезпечити постачання енергоносіїв до Європи в обхід української території.

"Якщо це спосіб тиску на Україну, то ми це розуміємо. А якщо це конкурентна боротьба, то ми до неї готові", - сказав Янукович.

При цьому глава держави додав, що "модернізація газотранспортної системи України коштуватиме 500-600 мільйонів доларів".

"І ми готові залучати до цього проекту як Росію, так і Європейський Союз", - зауважив Янукович.

Водночас міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в інтерв'ю британській Financial Times заявив, що нова українська влада не планує віддавати Росії контроль над НАК Нафтогаз України.

"Ми сказали, що подивимося на цю пропозицію, але, очевидно, що будуть значні труднощі в об'єднанні двох компаній. Ми не маємо наміру втрачати контроль над Нафтогазом ", - сказав він.

Також міністр зазначив, що нова влада намагається побудувати "дружні, добрі і прогнозовані" відносини з Росією, і назвав їх необхідною умовою для успішних відносин України з Європейським Союзом.

За словами дипломата, Україна будує добрі відносини з Росією на "прагматичних засадах", і відзначив, що влада не має наміру поступатися національними інтересами.

"Ми ввійдемо тільки в договори, які відповідають нашим інтересам і містять гарантії контролю над активами, що є на нашій території і є важливим елементом нашого економічного розвитку", - зазначив він.

УНІАН, Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Янукович назвав умову об'єднання Нафтогазу і Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути