пʼятниця, 14 травня 2010 10:48

Україна підтримує територіальну цілісність Грузії - Грищенко

Україна підтримує територіальну цілісність Грузії - Грищенко

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляє, що для Києва залишається головним принцип територіальної цілісності і непорушності кордону Грузії в питанні визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії.

"Для нас питання територіальної цілісності та непорушності кордону є принциповим. Крапка", - заявив глава МЗС України в інтерв'ю газеті "Комерсант Україна", відповідаючи на питання чи "Розглядається в принципі можливість визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії?".

Міністр також підтримав відновлення активної співпраці в рамках СНД і створення зони вільної торгівлі.

"Є сенс відмовитися від колишнього підходу: мовляв, раз це СНД, то там нічого хорошого бути не може. Саме цим керувався Київ останні п'ять років. Так, розраховувати, що СНД вирішить всі проблеми, за які воно береться, напевно, нереально. Але ефективність його роботи залежить зокрема від активності України. І, якщо буде створена зона вільної торгівлі, ми від цього тільки виграємо", - зазначив Грищенко.

Глава МЗС сказав, що Україні достатньо того статусу у складі СНД, який ми маємо на даний момент.

"Для активізації нашої участі в СНД цілком достатньо і того статусу, який ми маємо сьогодні. Ми свого часу головували в СНД, будучи в нинішньому статусі. Отже важливий не стільки формат, скільки підхід", - підкреслив міністр.

Зараз ви читаєте новину «Україна підтримує територіальну цілісність Грузії - Грищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути