середа, 23 вересня 2020 15:46

У МЗС прокоментували таємну інавгурацію Лукашенка

У МЗС прокоментували таємну інавгурацію Лукашенка
Жодного іноземного посла не було запрошено, навіть посла РФ, союзної держави, яка цілком підтримує Лукашенка. Фото: Reuters

Україна готує офіційну позицію з приводу таємної інавгурації самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це заявив керівник МЗС України Дмитро Кулеба на пресконференції в Ужгороді.

"Як ви правильно зазначили, інавгурація була таємна. Жодного іноземного посла не запросили, навіть посла РФ, союзної держави, яка цілком підтримує Лукашенка. Позиція України чітка: вибори в Білорусі не були вільні, чесні та прозорі. Стосовно оцінки інавгурації та політичного статусу президента Лукашенка ми проведемо додаткові консультації, аби визначити нашу позицію", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва відреагувала на таємну інавгурацію Лукашенка

Лукашенко таємно інавгурував себе 23 вересня. Церемонія відбулася в Палаці Незалежності. Це перша інавгурація в історії Білорусі, якої не анонсували. Крім того, відповідно до закону "Про президента Республіки Білорусь", церемонія складання присяги має транслюватися по телебаченню і радіо. Проте, за даними білоруських опозиційних ЗМІ, під час інавгурації держканали показували серіали.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС прокоментували таємну інавгурацію Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути