пʼятниця, 13 лютого 2015 18:08

У Мінську міг бути ще гірший варіант - Яценюк

У Мінську міг бути ще гірший варіант - Яценюк

У Мінську було тільки два варіанти - поганий і ще гірший.

Про це в інтерв'ю CNN розповів прем'єр України Арсеній Яценюк, коментуючи зустріч "нормандської четвірки" в Мінську, - повідомляє "ТСН"

При цьому Яценюк зазначив, що переговори з президентом Путіним - це завжди виклик. "Основна мета Путіна - знищити Україну і виконати свою "священну місію" - боротися із Заходом", - додав Яценюк. Глава уряду також підкреслив, що Росія повинна "відкликати свої війська, важке озброєння, артилерію і роззброїти всі незаконні угруповання".

"Наша мета - повернути контроль над Донецьком і Луганськом, відновити українську владу у всіх регіонах, у тому числі й тих, які знаходяться під тимчасовим контролем очолюваних Росією терористів", - пояснив він. Однак, щоб Москва виконала Мінські домовленості, потрібно підвищити військові можливості України, вважає прем'єр-міністр. Він акцентував на важливості спільних дій України, ЄС та США, щоб "Росія дотримувалася домовленості", так як ця ситуація ніщо інше, як "геополітичний конфлікт".

"Росія - це загроза не лише для України. Це загроза для ЄС, країн-членів НАТО, для глобального порядку і міжнародного права. Ми повинні відновити порядок і зупинити Росію, яка порушує міжнародні принципи та норми, намагається перекроїти кордони, встановлені після Другої світової війни", - заявив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «У Мінську міг бути ще гірший варіант - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути