Ексклюзиви
пʼятниця, 04 серпня 2023 10:33

Спецтема: Війна Росії проти України

У липні Путін підписав найбільшу кількість секретних указів за весь час правління

У липні Путін підписав найбільшу кількість секретних указів за весь час правління
Одразу 12 секретних указів було підписано у період між 27 та 31 липня. Фото: eastnews.ua

За липень російський диктатор Володимир Путін підписав рекордну кількість секретних указів.

62% документів РФ не було опубліковано, повідомляє російське видання "Медіазона".

"Усі укази Путіна пронумеровані по порядку від початку року. Якщо якийсь номер в опублікованих документах не зустрічається, він був присвоєний секретному указу. Такої високої частки секретних указів не було за весь час президентства Путіна. Лише одного разу в історії сучасної Росії частка секретних указів була трохи вищою. У січні 1999 року їх було 64 відсотки", – йдеться у повідомленні.

За підсумками перших семи місяців 2023 рік займає перше місце за часткою непублічних розпоряджень, яких виявилося 48% від загальної кількості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прагне залучити до війни якомога більше добровольців

Одразу 12 секретних указів було підписано у період між 27 та 31 липня. Це максимальна кількість пропущених номерів указів поспіль з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Путін до підписання низки секретних документів присвоїв російське громадянство американському хокеїсту Бреннану Менеллу, а одразу після цього підписав об'ємний список державних нагород", – пише видання.

Секретні укази найчастіше пов'язані з нагородженням учасників війни проти України, зокрема посмертно. На початку повномасштабної війни РФ у березні 2022 року частка секретних указів сягала 54%. Тепер вона піднялася ще вище на тлі контрнаступу ЗСУ.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 4 серпня становлять уже понад 248 490 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 640 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «У липні Путін підписав найбільшу кількість секретних указів за весь час правління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути