Ексклюзиви
пʼятниця, 04 серпня 2023 08:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін прагне залучити до війни якомога більше добровольців

Путін прагне залучити до війни якомога більше добровольців
Російська влада повідомляє, що їй вдалося залучити понад 231 000 добровольців у період з січня по липень 2023 року. Фото: eastnews.ua

Росія прагне створити сприятливі умови, аби залучити якомога більше добровольців для служби в армії.

Кремль відзвітував про залучення у період з січня по липень понад 231 тис. добровольців, повідомляють американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Російський диктатор Володимир Путін підписав указ про обов'язкове державне страхування життя і здоров'я добровольців і мобілізованих, які беруть участь у війні проти України. Таким чином він намагається створити сприятливі умови для залучення добровольців до служби в російських збройних силах", – йдеться у повідомленні.

Водночас російська служба BBC повідомила, що сюди враховані не лише новобранці з числа цивільних, оскільки Міноборони РФ набирає персонал з терористичного угруповання "Вагнер", а також призовники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти "мобілізують" в'язнів так званої ДНР – зведення Генштабу

Вороже відомство не оснащує загони тероборони, які діють у західних регіонах. Російські "воєнкоми" повідомляють, що загони тероборони Бєлгородської та Курської областей не забезпечили бойовими кулеметами. Натомість їм запропонували мисливські рушниці.

Повідомляється й про створення добровольчого полку у Республіці Башкортостан. Він складається зі щонайменше 10 добровольчих загонів і батальйонів.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 4 серпня становлять уже понад 248 490 окупантів. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 640 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Путін прагне залучити до війни якомога більше добровольців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути