Ексклюзиви
четвер, 03 серпня 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти "мобілізують" в'язнів так званої ДНР – зведення Генштабу

Окупанти "мобілізують" в'язнів так званої ДНР – зведення Генштабу

Розпочалася 526-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Учора відбулося 44 бойових зіткнення, повідомив уранці 3 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Російські окупанти продовжують мобілізацію ув'язнених. Відповідно до розпорядження МВС так званої ДНР, проводяться заходи щодо набору до підрозділів внутрішніх військ осіб, які відбувають покарання або затримані за злочини легкої або середньої тяжкості. Поранення під час бою осуджених осіб не знімає з них судимості, а з осіб, які перебували під слідством, підозри будуть зняті лише при демобілізації", – йдеться у повідомленні.

Терористи отримали завдання на активізацію роботи по боротьбі зі злочинністю та щодо поповнення на 1 тис. осіб підрозділів внутрішніх військ за рахунок підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень. Водночас, переатестація для колаборантів-поліцейських, які перейшли на бік РФ, буде проведена після виконання ними бойових завдань у складі зведених батальйонів внутрішніх військ так званого МВС ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль вигадав новий спосіб промивки мізків молоді на ТОТ

"Авіація ЗСУ завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також три по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Нашими захисниками було знищено дев'ять розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня", – звітує Генштаб.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 21 артилерійський засіб на вогневих позиціях, радіолокаційну станцію, три пункти управління, район зосередження озброєння та військової техніки, два засоби протиповітряної оборони, район зосередження особового складу та два склади боєприпасів ворога.

На Волинському та Поліському напрямках фронту оперативна обстановка лишається без суттєвих змін. На Бахмутському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення західніше Курдюмівки, південніше Андріївки та західніше Кліщіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар'їнка.

На Шахтарському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Старомайорського та Макарівки. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення західніше Старомайорського та північніше Урожайного.

На Запорізькому напрямку агресор зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 2 серпня становлять уже понад 247 230 окупантів. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 540 російських загарбників.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти "мобілізують" в'язнів так званої ДНР – зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути