Ексклюзиви
пʼятниця, 26 листопада 2010 10:55

У лавах мітингувальників намітився розкол

У лавах мітингувальників намітився розкол

Серед підприємців, протестуючих на Майдані Незалежності в Києві проти введення в дію Податкового кодексу, загострилися суперечності - частина з них має намір в понеділок почати безстрокову акцію з політичними вимогами.

Як заявив "5 каналу" координатор акції Олександр Данилюк, в четвер увечері голосуванням на Майдані координаційна рада акції протесту була розпущена, оскільки виступала проти проведення масової акції в понеділок з висуненням політичних вимог - відставки Верховної Ради і президента України. Данилюк підкреслив, що цим же рішенням Рада проголосила його генеральним координатором політичної акції.

За його словами, учасники акції мають намір в понеділок почати безстрокову акцію в Києві, поки не доб'ються виконання своїх політичних вимог. "Сьогодні, коли люди стоять тут і стоять по всій країні, їх вже не цікавить вето на Податковий кодекс. Ми ухвалили рішення: оскільки Податковий кодекс був прийнятий неконституційним способом, ми його у будь-якому випадку навіть після підписання, виконувати не будемо. Ця влада, яка обдурила народ, яка знущається з нього, є нелегітимною і не повинна надалі узурповувати свої посади", - підкреслив Данілюк.

В даний час в наметовому містечку на Майдані Незалежності знаходиться близько сотні людей. Чітких планів на п'ятницю у них немає.

Тим часом, голова комітету з підприємництва "тіньового" уряду України Оксана Продан підкреслила, що вимога у протестуючих незмінна - ветувати Податковий кодекс.

"Наші вимоги незмінні - ми вимагаємо від президента застосувати право вето до Податкового кодексу, введення в дію якого приведе до колапсу економіки України. І сьогодні за ветування кодексу виступає не тільки малий і середній бізнес, але і об'єднання крупних працедавців і Федерація профспілок України, а значить вся Україна", - наголошується в повідомленні, поширеному прес-службою Продан.

За її словами, "організаційний комітет ухвалив рішення продовжити роботу Міста Свободи на Майдані, застосовувати вахтовий метод для жителів наметового містечка і нагадувати президентові про необхідність застосувати вето (до Податкового кодексу) своїми багатотисячними акціями".

При цьому, відзначила Продан, думки щодо дат проведення масових акцій розділилися - це і 29 листопада, і 6 грудня.

Як відомо, 18 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому Податковий кодекс.

Це спровокувало акції протесту у багатьох містах України. Зокрема, на ринках Харкова у четвер оголошено страйк. З проханням не працювати 25 листопада до всім підприємцям і торговцям на ринках звернулася Харківська міська організація Спілки підприємців.

Найбільш масштабна акція проходить у Києві. На головній площі столиці збираються тисячі представників малого та середнього бізнесу з різних регіонів України. Люди стоять з плакатами, вимагаючи вимагали відставки Верховної Ради.

За деякими даними, підприємців з регіонів намагаються не пустити в Київ.

Відзначимо, президент України Віктор Янукович пообіцяв зустрітися з ініціаторами руху проти Податкового кодексу на цьому тижні.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У лавах мітингувальників намітився розкол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути