пʼятниця, 26 листопада 2010 09:38

Підприємці згодні тільки на ветування Податкового кодексу

Підприємці згодні тільки на ветування Податкового кодексу

Підприємців - учасників акцій протесту проти підписання Президентом і набуття чинності Податковим кодексом не задовольнить внесення змін до документу, вони вимагають виключно його ветування.

Про це заявив голова координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України Ігор Гурняк.

Підприємців не задовольнить повернення документа до Верховної Ради для внесення поправок. "Якщо не буде вето, жодна інша позиція, жодне інше рішення, жодне повернення з поправками нас не задовольнить", - сказав він.

За його словами, учасники акцій протесту вимагають, окрім ветування Податкового кодексу, також провести вибори до Верховної Ради в 2011 році і не ухвалювати Трудовий кодекс. "Сама природа і якість цього документа – абсолютно така сама, як і Податкового кодексу", - зазначив він.

На думку Гурняка, не застосування Президентом вето до ПК приведе до ще більшої соціальної напруги в країні.

Він також зазначив, що наметове містечко на Майдані Незалежності існуватиме постійно, а запрошувати підприємців з регіонів планується у певні дні. "Я думаю, що такими ривками ми зможемо дуже довго триматися", - сказав голова координаційної ради Асамблеї.

Представник громадського руху "Відсіч" Михайло Свистович також висловив упевненість у тому, що жодні поправки у кодексі не змінять його суті: "Кодекс такий складний, що які б поправки не були внесені – все залишиться таким самим".

Крім того, новим ПК відкриваються великі можливості для корупційних дій, вважає представник підприємців Київського авторинку Алла Дідух.

Представник ВО "Україні – чесні вибори" Віталій Демиденко упевнений, що неможливості набуття чинності ПК можна досягти шляхом вимог накладання вето на закон у цілому, шляхом акцій протесту і масових судових позовів, а також через акції громадянської непокори.

За словами голови Конфедерації вільних профспілок України, народного депутата Михайла Волинця, силові структури сьогодні намагаються перешкоджати з`їзду підприємців до столиці, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці згодні тільки на ветування Податкового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути