пʼятниця, 08 лютого 2019 15:11

У коаліції пояснили, чому не призначать Супрун міністром

У коаліції пояснили, чому не призначать Супрун міністром
Фракції БПП і НФ нараховують 215 депутатів. Для ухвалення рішення потрібно щонайменше 226. Фото: Joinfo

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не вносить кандидатуру Уляни Супрун на посаду міністра охорони здоров'я через недостатню кількість голосів для її підтримки у парламенті.

Таке пояснення дав заступник керівника фракції БПП Сергій Березенко після презентації форуму "Відкритий діалог".

Він наголосив, що Радикальна партія, "Батьківщина", "Опоблок", "Опозиційна платформа - За життя", "Відродження" виступають категорично проти Супрун. Не зрозуміло, як налаштована "Воля народу".

"Внести подання має прем'єр-міністр. Я розумію занепокоєння Гройсмана... Фактично на сьогодні велика частина "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту" готові безапеляційно підтримати її кандидатуру. Вважаю, що ставити її [на голосування] і провалювати, тим самим ще більше делегітимізувати її позиції в якості очільника Міністерства охорони здоров'я, - не правильно", - сказав Березенко.

"Усе, що зараз відбувається, - це дестабілізація ситуації у системі охорони здоров'я і бажання отримати дешеві політичні бали перед виборами президента", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді збирають підписи за призначення Супрун міністром

5 лютого Окружний адмінсуд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

У суді пояснили, що відсторонили Супрун через її американське громадянство.

Президент Петро Порошенко підтримав Супрун та нагадав, що дав їй громадянство України перед тим, як вона стала виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я. Кабмін подав апеляцію на рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «У коаліції пояснили, чому не призначать Супрун міністром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути