понеділок, 07 листопада 2011 22:25

У Києві студенти провели "Форум проти Табачника"

У Києві студенти провели "Форум проти Табачника"

Сьогодні, 7 вересня, в конференц-залі готелю "Салют" пройшов "Всеукраїнський студентський форум проти Табачника".

Близько 40 студентів з різних вузів Києва, Одеси та Львова зібрались, щоб оговорити проблеми студентства, новий Закон "Про вищу освіту" та діяльність міністра освіти Дмитра Табачника.

"Органи студентського самоврядування в більшості українських університетів виконують роль маріонеток в руках ректоратів, які повністю контролюються Міністерством освіти", - заявила під час свого виступу на Форумі студентка "Могилянки" та одна із організаторів заходу Дарина Степаненко.

На її думку, Табачник сьогодні створив тоталітарну форму правління в сфері освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики спекулюють на Дар'ї Степаненко — Іван Плющ

"Студенти повинні створювати альтернативні студентські ради і органи самоврядування. Як показав цей Форум, сьогодні таких організацій замало, хоч вони і є", - розповів Gazeta.ua учасник "Всеукраїнського студентського форуму проти Табачника", студент КНУ імені Шевченка Дмитро.

На завершення студенти зачитали прийняту резолюцію, в якій, зокрема, висловили вимоги про зняття Дмитра Табачника з посади міністра освіти, змінити Закон "Про вищу освіту" та припинити насильницьку русифікацію.

Нагадаємо, минулого тижня працівники освіти провели свій третій з'їзд. Вони прийняли Національну стратегію розвитку освіти та нову редакцію Закону "Про вищу освіту", запропоновану Табачником.

Зараз ви читаєте новину «У Києві студенти провели "Форум проти Табачника"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути