пʼятниця, 04 листопада 2011 05:30

Табачник схвалив книжку про Голодомор

Дитячу книжку "Зернятко надії" про Голодомор 1932–1933 років презентували 2 листопада в Києві. Підібрати твори про голод в Україні допомагали педагоги і психологи.

— Це перше дитяче видання про голодомор. Ми вибрали таку форму, щоб дитина легше її сприймала. Читаючи казку, вона співпереживає герою. Ми отримали згоду від Міністерства освіти, що цю книжку можна використовувати у школах, — розповідає упорядник 34-річна Людмила Юрченко.

Видали на кошти Львівської міської ради у видавництві "Свічадо", накладом 5 тис. примірників.

"Зернятко надії" має 78 сторінок, складається із двох розділів. Перший — у формі казок — рекомендують читати дошкільнятам та учням молодших класів. Другий — з оповіданнями — для старшокласників.

— Ми не можемо уникати жодної теми. Діти мають відчувати своє коріння. Ця книжка якраз і є тим корінням, але не з точки зору трагедії, а зі сторони досвіду. Дитина має зрозуміти — ні, я це не повторю. Важливо, щоб дітвора навчилася співпереживати, — каже столичний психолог Людмила Гритковець, 43 роки.

Зараз ви читаєте новину «Табачник схвалив книжку про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути