Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2012 08:57

У канадських спостерігачів викликає занепокоєння підкуп виборців в Україні

У канадських спостерігачів викликає занепокоєння підкуп виборців в Україні
Підкуп виборців в Україні - найбільше викликає занепокоєння у міжнародних спостерігачів. Фото: news.chortkiv.net.ua

Передвиборчий період в Україні характеризується масштабним підкупом голосів, використанням адміністративного ресурсу та процедурними порушеннями.

Це, наразі, становить основні висновки другого проміжного звіту, який у вівторок представила в Києві Mission Canada - Ukraine Election 2012, міжнародна виборча спостережна місія, пише "Українська правда".

"У Mission Canada продовжують викликати занепокоєння недоліки у адмініструванні виборів, зокрема: підкуп виборців, неналежний доступ до збалансованої та достовірної інформації у ЗМІ, неефективний розгляд скарг та відсутність поступу у притягненні до відповідальності за виборчі порушення", - сказала координатор довгострокових спостерігачів Mission Canada Ганна Шиптур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" натякають, що у Кличка проблеми з етикою і пропонують "припинити полеміку"

Окрім того, в місії додали, що упродовж останніх шести тижні спостерігачі зауважили такі проблеми: неналежний рівень прозорості, різноманітні відхилення, неузгодженості та порушення в адмініструванні виборів на окружних та на дільничних рівнях.

"Повідомлення про підкуп виборців продовжують надходити з багатьох регіонів, це явище відбувається у багатьох формах - зокрема, кандидати від різних партій використовують благодійні фонди", - йдеться в прес-релізі організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лутковської просять Януковича ветувати закон про біометричні паспорти

Також наглядачі вважають, що в парламентській виборчій кампанії 2012 року доступ виборців до достовірних та плюралістичних джерел інформації надзвичайно обмежений.

При цьому в місії зазначили, що скасування Радою законопроекту, який пропонував поновити кримінальну відповідальність за наклеп - вважається "позитивним кроком".

"Ще один позитивний крок - органи ведення Державного реєстру виборців почали запроваджувати нові правила стосовно тимчасової зміни місця голосування, що ускладнює можливість доставки виборців на інші дільниці. Крім того, органи адміністрування виборів та інші державні органи доклали істотних зусиль для поширення попереджень проти виборчих махінацій", - заявили наглядачі.

На прес-конференції Місія Канади представила свій другий проміжний звіт по спостереженню за парламентськими виборами в Україні за період з 28 вересня по 12 жовтня 2012 року. Перший звіт Місія Канади озвучила 2 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «У канадських спостерігачів викликає занепокоєння підкуп виборців в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути