вівторок, 16 жовтня 2012 22:41

На вечірньому засіданні Ради депутати читали газети, журнали та сиділи в інтернеті
19

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні рівно о 16.00 віце-спікер Верховної Ради Адам Мартинюк відкриває вечірнє засідання. У залі реєструються 338 карток народних депутатів. Посередені зали, як завжди, лежить великий траспарант зі зображенням Юліїї Тимошенко.

Починають з внесення змін до закону "Про сільськогосподарську кооперацію". Його з трибуни доповідає перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Іван Бісюк.

Після нього на трибуну виходить комуністка Марина Перестенко. Закликає присутніх повернути законопроект на доопрацювання. "Бютівець" Юрій Ганущак її підтримує. Виступаючих ніхто не слухає, зала гудить від розмов.

На трибуну йде "регіонал" Михайло Чечетов.

"Проект злободенний, вистражданий та йде в контексті реформи в аграрно-промисловому комплексі. Ми повинні його підтримати", - дуже голосно каже він.

Після цього 241 картка голосує за прийняття за основу цього законопроекту. Документ передбачає віднесення сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи до суб'єктів, які здійснюють некомерційне господарювання.

У цей час до ложі, де зазвичай сидять гості та іноземні дипломати, заводять групу школярів. 30 хлопців та дівчат протягом 10 хвилин слухають жінку-екскурсовода, після чого їх виводять із ложи. У залі декілька депутатів читають газету "Факти".

О 17.10 народні обранці переходять до розгляду мораторію на продаж сільськогосподарських земель. У чинному законодавстві термін мораторію спливає 1 січня 2013 року. Законопроект, яким до Земельного кодексу вносяться зміни, представляє "регіонал" Юрій Мірошниченко. Молода дівчина роздає журналістам папірці, на яких зазначено, що найближчим часом відбудеться брифінг Мірошниченко на цю тему.

"Маємо сьогодні проголосувати, щоб люди відчули, що Верховна Рада про них турбується", - каже з трибуни депутат.

"Регіонал" Михайло Чечетов з тієїж трибуни закликає проголосувати. Зала йому аплодує.

Нардеп від фракції БЮТ-"Батьківщина" Микола Томенко називає його злочинним.

"Злочинний - як би він не виписувався і не вимальовувався. Пропонуємо провести інвентаризацію земель, перевірити скільки у Губського, скільки у Яценка", - наголошує він.

Але "за" голосуєть 240 карток.

О 18.20 із зали виходить "нунсівець" Кирило Куликов. Йде до виходу.

"Зараз є 11 законів, пов'язаних з держбюджетом. Я їх об'єдную. Пропоную проголосувати за скороченою процедурою. Потім надамо можливість висловитись", - продовжує засідання віце-спікер Адам Мартинюк.

Свої законопроекти починає представляти "регіонал" Владислав Лук'янов. "Бютівець" Валерій Сушкевич просить надати коштів інваліду параолімпійцю Дмитру Крижановському, у якого виявили пухлину, через що він може втратити руку.

На вечірньому засіданні зі зауваженнями майже до кожного законопроекту виступає "бютівець" Юрій Ганущак. Вчора з'їзд Об'єднаної опозиції зняв його з балотування до Верховної ради на користь висуванця від партії "Удар".

Один за одним депутати голосують за внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2012 рік".

У кулуарах та буфеті пусто. У залі можна нарахувати не більше 80 народних обранців. Карток голосує не менше 200.

Останнім питання на вечірньому засідання стає Постанова "Про призначення членів наглядової ради публічного акціонерного товариства "Державний земельний банк".

"Ух! Прошу записатися на виступи. Сас, за ним Аржевітін", - каже Мартинюк дуже втомленим голосом.

"Шановні колеги! Всі темні справи намагаються зробити під покровом ночі. Буквально нещодавно Рада спробувала розглянути мораторій на продаж земель сільскогосподарсього призначения. Це питання виноситься із порушенням регламенту, воно мало бути розглянуте на ранковому засіданні. Шановні громадяни, я розумію, що це рішення може бути ухвалене. Зараз буде прийняте рішення, яке відкриває шлях до розкрадання української землі. Зараз подивимось, хто буде голосувати", - каже "бютівець" Сергій Сас.

"Ще так багато невпорядкованих питань щодо земельного банку. Вчора на комітеті це питання розглядали, але були зовсім інші 5 кандидатур. Заради поваги до нас повинні були роздати якись облікові матеріали. Треба хоч одну автобіографію роздати. Хто ці люди?", - запитує "нунсівець" Станіслав Аржевітін.

Депутати голосують 236 картками за призначення членами наглядової ради публічного акціонерного товариства "Державний земельний банк" Євгена Бердникова, Едуарда Лозовського, Ігоря Прийму, Віталія Саблука, Галину Янчук. Бердников є заступником голови Держагентства земельних ресурсів, Лозовський - 1-й заступник голови Луганської облдержадміністрації, Прийма — заступник завідувача секретаріату Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.

О 19.00 засідання Верховної Ради завершується.

"Ми з вами сьогодні не тільки виконали, але й перевиконали план. Бажаю успіхів 28 жовтня. Наступне засідання 6 листопада", - каже Мартинюк. Депутати покидають залу.

Новий склад парламенту збереться 17 грудня.

Зараз ви читаєте новину «На вечірньому засіданні Ради депутати читали газети, журнали та сиділи в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути