вівторок, 16 жовтня 2012 11:05

У "Батьківщині" натякають, що у Кличка проблеми з етикою і пропонують "припинити полеміку"

У "Батьківщині" натякають, що у Кличка проблеми з етикою і пропонують "припинити полеміку"
Кличко з Яценюком дискутують з приводу кількості знятих кандидатів від кожної політичної сили. Фото: izvestia.com.ua

Складності і суперечності з узгодженням кандидатів-мажоритарників від партій "Батьківщина" та "УДАР" носять етичний характер, і полеміку з даного питання слід припинити, зазначає прес-служба Об'єднаної опозиції "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Узгодження кандидатів між Кличком і "Батьківщиною" скоріше віртуальне, ніж реальне - Бала

"Якщо партнери по переговорах" зникають з радарів "в найвідповідальніший момент, якщо партнери по переговорах не виходять на зв'язок, коли до повної згоди залишається не так багато неузгоджених деталей, коли партнери по переговорах в кінці кінців приймають одноосібні рішення і іншій стороні доводять їх не тет-а-тет, а ховаючи очі, через Інтернет - то тут, очевидно, є проблема. Але не з арифметикою, а з етикою, і не у "Батьківщини", а у когось іншого ", - йдеться в заяві прес-служби опозиції, поширеному у відповідь на заяву партії "УДАР" від 15 жовтня.

У заяві підкреслюється, що якби не ця проблема, то "кількість узгоджених кандидатів була б більшою, а подальша співпраця в кампанії на округах - більш глибокою".

В той же час в опозиції вважають позитивним досягнутий результат у знятті кандидатів-мажоритарників, а досвід переговорів називають корисним, дозволяє "краще розуміти гіпотетичних партнерів по демократичній коаліції".

"Батьківщина" пропонує "УДАРу" припинити на цьому полеміку щодо кількості узгоджених кандидатів, а зосередитися на питанні їх якості. А саме - на політичних зобов'язаннях узгоджених кандидатів щодо голосування за закон про імпічмент і початку процедури імпічменту Януковичу, щодо законів про відкликання народних депутатів та кримінальної відповідальності за порушення принципу індивідуального голосування і т.д.", - підсумовується у заяві.

Як повідомлялося, напередодні прес-служба партії "УДАР" розповсюдила заяву, в якій висловлюється подив з огляду на те, що Об'єднана опозиція "Батьківщина" тільки на одну третину задовольнила їх запит про зняття кандидатів-мажоритарників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше відбулось таке масштабне узгодження опозиційних кандидатів — нардеп

"У двох третинах округів, які визначили" УДАР "і" Батьківщина ", наші колеги по опозиції своїх кандидатів не зняли. Ми ж свої зобов'язання виконали - там, де кандидати від" Батьківщини" мають більше шансів перемогти, ми своїх висуванців з гонок зняли . "Батьківщина" ж зняла тільки 8 кандидатів із 22 округів, які були визначені за результатами спільного соціологічного дослідження та оцінки перспектив кандидатів", - йдеться в заяві" УДАРу".

На з'їзді партії "УДАР" 14 жовтня були зняті в цілому 32 кандидата, в тому числі на користь "Батьківщини" - 26.

15 жовтня під "Батьківщина" на з'їзді також зняла 26 кандидатів на користь "УДАРу", але список, запропонований партією Віталія Кличка, відрізняється від прийнятого "Батьківщиною".

Зараз ви читаєте новину «У "Батьківщині" натякають, що у Кличка проблеми з етикою і пропонують "припинити полеміку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути