Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2011 12:34

У Єврокомісії кажуть, що ЄС майже не відмовляє українцям у візах

У Єврокомісії кажуть, що ЄС майже не відмовляє  українцям у візах

Кількість відмов громадянам України у видачі шенгенських віз зменшилася з 5% в 2009 році до 4% в 2010 році.

Про це йшла мова під час шостого засідання спільного візового комітету з реалізації угоди між Україною та ЄС, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України з посиланням на дані Єврокомісії.

Згідно зі статистикою, загальна кількість виданих віз збільшилася на 70 тис. у 2010 році. Частка багаторазових віз перевищила показники минулих років і досягла 27,26%.

При цьому відзначається істотне зменшення кількості візових відмов окремими державами-членами ЄС у 2010 році порівняно з 2009 роком: Іспанією - з 14,7% до 2%, ФРН - з 10% до 6%, Грецією - з 10% до 3% .

Разом з тим як відзначає прес-служба МЗС спостерігається низка порушень положень угоди про спрощення окремими дипломатичними та консульськими установами держав-членів ЄС.

За оцінкою української сторони, консульства країн-членів ЄС як і раніше вимагають з громадян України надмірна кількість допоміжних документів для оформлення шенгенських віз.

"Крім того, мають місце випадки невмотивованого ухиляння від видачі багаторазових віз терміном дії від одного до п'яти років громадянам з позитивною візової історією, що призводить подорожчання вартості візи. Окремі установи держав-членів ЄС створюють штучні обмеження доступу громадян України до консульських установ і перевищують терміни призначення співбесід для подачі візових документів ", - підкреслюється в повідомленні.

За результатами зустрічі була досягнута домовленість про прийняття ЄС подальших заходів, спрямованих на вдосконалення практичної реалізації цієї угоди.

Зокрема, делегація ЄС погодилася прискорити роботу по складанню і узгодженню уніфікованого переліку документів, які повинні надаватись громадянами України до консульських установ держав-членів ЄС на території України для оформлення віз.

Зараз ви читаєте новину «У Єврокомісії кажуть, що ЄС майже не відмовляє українцям у візах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути