четвер, 30 травня 2013 16:01

У ЄС сподіваються, що статус спостерігача України у МС не суперечитиме її євроінтеграції

У ЄС сподіваються, що статус спостерігача України у МС не суперечитиме її євроінтеграції
Томбінський нагадав, що повноправне членство України у МС і створення зон вільної торгівлі з ЄС є взаємовиключними. Фото: dt.ua

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський сподівається, що придбання Україною статусу спостерігача у Митному союзі не суперечитиме інтеграції в інші об'єднання, зокрема до Європейського Союзу.

"Якщо статус спостерігача України у МС не вимагає делегування суверенних прав України в органи МС, тоді Україна залишиться країною, яка матиме повний суверенітет в інших напрямках", - сказав Томбінський під час експертного форуму "Україна-2013. Порядок денний", організованого Інститутом Горшеніна в четвер у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз ще не готовий підписати Угоду про асоціацію з Україною - Литва

Він також у черговий раз підкреслив, що повноправне членство України у МС і створення зон вільної торгівлі з ЄС є взаємовиключними.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович заявив, що меморандум про участь України у роботі Митного союзу буде підписаний у Мінську 31 травня, у час засідання Ради глав урядів СНД. За словами першого віце-прем'єра Ігоря Шувалова, меморандум дозволить Україні брати участь у всіх форматах ЄЕК і Вищої економічної ради. Оскільки у МС не передбачений статус спостерігача, такий статус може з'явитися в України тільки після підписання договору про створення Євразійського економічного союзу, яке заплановане 1 січня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС сподіваються, що статус спостерігача України у МС не суперечитиме її євроінтеграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути