середа, 29 травня 2013 17:13

Заявою про статус спостерігача у Митсоюзі Україна сильно натиснула на ЄС - експерт

Заявою про статус спостерігача у Митсоюзі Україна сильно натиснула на ЄС - експерт
ВікторСуслов: Владі України пора зробити важливий геополітичний вибір. Фото: tsn.ua

Обговорення Україною можливості отримати статус спостерігача в Митному союзі є засобом політичного тиску на Європейський Союз.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив фінансовий експерт Віктор Суслов.

"Останні зустрічі президентів України і Росії продемонстрували: політично Україна досить сильно натиснула на Європейський Союз, окремі представники якого дозволяють собі сумніватися в тому, що потрібно підписувати угоду про асоціацію", - сказав Суслов.

За його словами, владі України пора зробити важливий геополітичний вибір.

"З суто економічного боку, членство в Митному союзі або, принаймні, більш тісна взаємодія з ним, все ж може дати дуже серйозний економічний ефект. А підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС Україні насправді не вигідне - українська неконкурентоспроможна економіка повинна буде поступитися значну частину внутрішнього українського ринку виробникам з Європи. Але яким би не було рішення - на користь ЄС чи на користь Росії, - воно має бути прийняте якомога швидше", - вважає Суслов.

Нагадаємо, сьогодні президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що Вища Євразійська економічна рада на рівні глав держав підтримала наміри України отримати статус спостерігача в Митному союзі, а в майбутньому і в Євразійському економічному союзі.

Глава української держави Віктор Янукович зазначив, що меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний в Мінську 31 травня, у час засідання Ради глав урядів СНД.

Радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що рішення України про відновлення участі в євразійську економічну інтеграцію несумісне з інтеграцією цієї країни до Європейського союзу.

Зараз ви читаєте новину «Заявою про статус спостерігача у Митсоюзі Україна сильно натиснула на ЄС - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути