середа, 20 жовтня 2021 12:49

У Єрмака кажуть про "заангажованість" на Суспільному, де критикують владу

У Єрмака кажуть про "заангажованість" на Суспільному, де критикують владу
Офіс президента встряг у скандал зі свободою слова. Фото: president.gov.ua

У влади немає особливого ставлення до Суспільного, а втручання в роботу будь-яких редакцій є нонсенсом.

Про це заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк, повідомляє Укрінформ.

"Говорити про особливе ставлення представників влади до Суспільного мовника некоректно й необґрунтовано.

До того ж незалежна редакційна політика будь-якого ЗМІ - це головна ознака здорового суспільства й сучасної держави. Тобто пряме втручання в роботу редакцій - нонсенс", - сказав радник Андрія Єрмака.

Подоляк заявив, що представники влади регулярно з'являються в програмах телеканалу. Прикладом навів учорашнє включення в ефір Суспільного із зали засідань Верховної Ради народної депутатки фракції "Слуга народу", щоб дискутувати з представником "Європейської солідарності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піар-фільм Офіса президента порівняли з темниками Кучми

"Це ж природно, щоб не було впливу на ефірний результат заангажованої позиції представників телеканалу і щоб особисті симпатії чи антипатії ведучих не створювали нерівних умов в ефірі. Стандарти Суспільного це й передбачають.

Але якщо певний представник влади бачить в ефірах якогось проєкту послідовну й уперту незбалансованість позицій, постійну та явну заангажованість ведучих і редакції, то можна зрозуміти небажання людей іти в ефір саме цього проєкту.

Хоча й у цьому проєкті були присутні в більшості ефірів представники монобільшості, зокрема й голова партії "Слуга народу". Питання лише в дотриманні принципів балансу думок, повноти подання інформації, професійної відповідності експертів і неупередженості ведучих.

Якщо цих принципів у проєкті не дотримуються, то гостям незбалансованість і упередженість авторів проєкту можуть набридати. Ще раз підкреслю головне - будь-яка ангажованість не сприяє бажанню ходити на ефіри", - сказав радник керівника ОП.

Ведуча суспільно-політичного токшоу "Зворотний відлік" на "UA: Перший" Мирослава Барчук заявила про тиск із боку Офіса президента.

Токшоу виходить щопонеділка ввечері.

В ефірі експерти назвали законопроєкт президента Володимира Зеленського про олігархів - "ширмою" і заявили про олігархізацію країни.

Зараз ви читаєте новину «У Єрмака кажуть про "заангажованість" на Суспільному, де критикують владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути