понеділок, 27 вересня 2021 17:44

Піар-фільм Офіса президента порівняли з темниками Кучми

Піар-фільм Офіса президента порівняли з темниками Кучми
Фільм піарить керівника ОП Єрмака.

Фільм про підготовку святкувань до 30-річчя незалежності України, який показували минулого тижня центральні телеканали, виявився піаром керівництва Офіса президента.

Про це повідомляє "Детектор медіа"

54-хвилинний фільм "30 років Незалежності. За лаштунками. Спецпроєкт про те, як і хто готував головне свято країни" показали 24 вересня на п'яти телеканалах, які пов'язані з олігархами Рінатом Ахметовим, Ігорем Коломойським, Віктором Пінчуком, Дмитром Фірташем і Сергієм Льовочкіним.

Також показали на телеканалах "Дом" і "UA: Перший".

Суть фільму зводиться до того, що головними творцями свята були керівник Офіса президента Андрій Єрмак і його заступник Кирило Тимошенко. Президент Володимир Зеленський у фільмі — на других ролях, пише медіаексперт Отар Довженко.

Журналіст нагадує: 20 років тому група політтехнологів в Адміністрації президента Леоніда Кучми розсилала всім телеканалам указівки. Що показувати, як показувати, про що мовчати. Більшість телеканалів ці вказівки — їх згодом назвали темниками — виконувала.

"Ми раптом побачили схожу ситуацію. Офіс президента Володимира Зеленського зняв фільм, присвячений своїм успіхам в організації святкування 30-ї річниці відновлення незалежності України, і запропонував його центральним телеканалам.

І так сталося, що всі чотири великі телегрупи — Ахметова, Пінчука, Коломойського і Фірташа-Льовочкіна — пропозицію прийняли. Фільм вийшов 24 вересня на шести каналах", - зазначає Довженко.

Фільм є піаром за формою і змістом. Він не має нічого спільного ані з документалістикою, ані з неупередженим висвітленням ситуації. Знятий спеціально для покращення іміджу навіть не президента, а Офіса президента, сказано в статті.

При цьому ОП не є органом влади, а має допомагати президентові здійснювати владні повноваження.

Хто зняв фільм - невідомо. Єдиний фінальний титр, який побачили глядачі в ефірі, — "ФОП Нестеренко А.В.".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одіозний Татаров відгуляв день народження - вітали силовики, "слуги" й заступники Венедіктової

Олігархічні телеканали прийняли пропозицію показати фільм. Усі в один день, за місяць після свята — саме тоді, коли Верховна Рада ухвалила закон про олігархів.

"Сумнівів у тому, що Рінат Ахметов, Дмитро Фірташ, Ігор Коломойський і Віктор Пінчук зацікавлені у збереженні, а бажано покращенні своїх позицій в економіці та політиці, яке можливе лише за умови конструктивних взаємин із владою, немає. Те, що вони готові розраховуватися за конструктивні взаємини лояльністю своїх телеканалів, теж не викликає сумнівів.

Вони робили так за Януковича, робили за Порошенка і вже роблять за Зеленського. Чи правильніше сказати Єрмака?

Питання лише в тому, чого наступний раз зажадає від них Банкова після цього "тест-драйву".

Чи покажуть вони так само слухняно яке-небудь "розслідування" на зразок тих, які замовляла Банкова за часів Майдану? Зрежисоване інтерв'ю на зразок вистав, які розігрував Янукович для лояльних телеканалів у Межигір'ї?" - пише Отар Довженко.

Форуми президента Заленського "Україна 30" проводила фірма родини Кирила Тимошенка. А оплатили їх олігархи, повідомили ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Піар-фільм Офіса президента порівняли з темниками Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути