понеділок, 29 жовтня 2012 19:41

У день виборів Катеринчука просили добудувати церкву та провести воду
8

Фото: Фото: Тетяна Сарахан

Кандидат у народні депутати Верховної Ради Микола Катеринчук перемагає по мажоритарному виборчому округу №13. До нього входять Хмільницький, Калинівський, Козятинський райони Вінниччини. Його основним суперником був бізнесмен Петро Юрчишин, який відстає від нього на 15 %.

"Ми впевнено перемагаємо. Годину тому Микола Дмитрович був в ОВК, слідкував як приймають протоколи з мокрими печатками. Процедура довга, черга велика, треба мати терпіння. Зараз, можливо, пішов трохи поспати, бо в ніч виборів ніхто не спав. А хіба сплять в такий день? Вночі буде виїжджати до Миколаєва на судове засідання по справі Оксани Макар. Там почнуться дебати по справі", - каже прес-секретар Валерій Клочок.

28 жовтня, о 9.30 ранку заходить на виборчу дільницю у школі №1 у райцентрі Калинівка. Реєструється, як кандидат у депутати.

"Ого, дивись-дивись сам Катеринчук приїхав", - перешіптуються члени комісії. Відволікаються. В цей час не звіряють фотографію в паспорті з обличчям виборця.

Прошу разом проїхатися округом. Без роздумів погоджується. Власний водій заводить авто. Каже, що за час підготовки до виборів по округу наїздив більше 10 тис. км.

Катеринчук за два місяці до виборів орендував будинок із сім'єю у Калинівці. Хоче його купити, але господарка просить за нього $250 тисяч.

"Кажу: "Слухай, за такі гроші можна купити будинок в Маямі". Подумала, раз я народний депутат, значить мені легко такі гроші віддати ні за що. Там не новий будинок. Десь краще в якомусь селі купимо. В районі комфортно, тихо. Видно, мер старається. А у Києві зовсім інший ритм життя, – пояснює. – Зараз молодим сім'ям не кредити треба давати, а житло в оренду з правом викупу без відсотків через 15 років. Де ж зараз молоді взяти гроші сплатити перший внесок?".

Під'їжджаємо на сусідню дільницю на швейну фабрику "Калина".

"Добре, що цього року камери поставили на всіх дільницях. Можемо зі штабу переглядати, що робиться на окрузі. Тільки що їздили на дільницю у третій школі. Там скриньки з бюлетенями поставили так, щоб не попадали в поле зору відеокамер. Написали голові ДВК, щоб порушення усунули. Пізніше приїдемо перевіримо", — обіцяє.

По дорозі до нього підходять двоє жінок. Починають улесливо просити допомоги.

"У нас не було вашої візитки. Дуже треба, щоб помогли церкву збудувати. Ми вже котлован викопали", - каже жінка, 50 років.

"З батюшкою ми постійно контактуємо. Він нічого не говорив. Значить, давайте переговоримо після виборів. Я ж нікуди, сподіваюсь, не пропаду", - говорить Катеринчук.

По дорозі у депутата постійно дзвонить телефон. Хвилину розмовляє.

"От розповіли: в Козятині представники "регіонів" стоять на дільницях зі списками виборців. Вираховують, хто проголосував, хто ні. "Регіони", крім страху, нічого не пропонують, крім методу залякування нічого не вміють. Кажуть виборцям, наші люди скрізь стоять, вони все бачать і все знають. То ж виборці повинні вийти і показати фото галочки навпроти них. Люди залежні, бо втратити роботу - значить залишитися без сімейного бюджету. В нас така ментальність: просити, а не вимагати", - розповідає політик.

У Гущинцях Калинівського району селяни дивуються, що приїхав Катеринчук.

"Бог мій, ви так схудли. Напевно, це через ці вибори", - мило посміхається повнотіла жінка.

"Та ні, то телевізор додає зайвих п'ять кілограмів", - пояснює Микола Дмитрович.

Люди його фотографують, знімають на мобільні телефони. Залишає їм автографи. Просять його помогти воду у селі провести.

Звідти приїжджаємо у Козятинський район. Там зустрічає його керівник штабу Олена Іванчук.

"Ми тут запримітили один помаранчевий мікроавтобус. Він їздить з дільниці на дільницю. Це або схема каруселі, або кілька людей голосують за чужими паспортами", — пояснює жінка.

Авто зустрічаємо на кількох дільницях. Потім зникає у напрямку села Козятин. Оглядаємо ще кілька виборчих дільниць і близько 15.00. Катеринчук під'їжджає до свого штабу у Козятині. До нього не запрошує. Відмовляється обідати і прощається.

Зараз ви читаєте новину «У день виборів Катеринчука просили добудувати церкву та провести воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути