четвер, 12 серпня 2010 10:08

У Черновецького черговий обшук. Вилучили пристрій для прослуховування

У Черновецького черговий обшук. Вилучили пристрій для прослуховування

Увечері 10 серпня СБУ провела обшук в офісі Головного управління економіки й інвестицій Київської міськдержадміністрації.

За інформацією газети Дело, обшук був проведений у рамках слідства щодо діяльності начальника ГУ Марини Лукашиної в 2008 році.

Як стверджують представники спецслужби при виділенні коштів на реконструкцію нежитлових будинків були зазначені недостовірні вихідні дані. Наслідком цього стало те, що бюджет міста недорахувався 70 млн. гривень.

Обшук проходив на 6-му поверсі будівлі КМДА. З начальства при обшуку була присутня лише заступник начальника ГУ Ольга Мамина.

Під час обшуку виявилося, що не було ключів від двох кабінетів, закріплених за Головним управлінням, тому правоохоронці вдалися до допомоги слюсаря.

За деякою інформацією, ці два кабінети займає "права рука" мера Києва Леоніда Черновецького, Денис Басс, пише видання.

Серед вилучених документів і предметів цікавим є пристрій Advocate-4. Як затверджують експерти, даний пристрій використовується для того, щоб унеможливити прослуховування розмов у приміщенні. Приблизна його ціна - 5 тис. дол.

Також слідчі вилучили папки з документами, а в кабінеті Басса вони взяли записні книжки й 7 стартових пакетів одного мобільного оператора.

В даний час ГУ економіки й інвестицій очолює Ігор Довбань, який донедавна працював заступником гендиректора Укрзовнішінвесту. До нього управління очолювала Марина Лукашина.

Це вже не перший обшук у будівлі КМДА. Так, 7 липня Служба безпеки України провела обшук у кабінеті секретаря Київради Олеся Довгого й вилучила документи на виділення земельних ділянок.

Зараз ви читаєте новину «У Черновецького черговий обшук. Вилучили пристрій для прослуховування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути